El PS defuig del discurs de la por en l’acord d’associació amb la UE i advoca per la transparència

El president de la formació, Pere Baró, considera que “cal fer pedagogia” i considera que l’estratègia emprada pel cap de Govern, Xavier Espot, “pot generar rebuig”

David Pérez, Pere Baró, Marta Pujol i Maria Nazzaro.
David Pérez, Pere Baró, Marta Pujol i Maria Nazzaro. PS

El Partit Socialdemòcrata ha compartit les prioritats per aquest 2024 en un berenar amb la premsa. Una d’elles és l’acord d’associació amb la Unió Europea i, per aquest motiu, activaran un espai al seu web per respondre tots els dubtes que generi a la ciutadania. En aquest sentit, el president de la formació i conseller general, vol desmarcar-se del discurs de la por que creu que ha començat a emprar el cap de Govern, Xavier Espot, i advoca per ser transparent davant la ciutadania.

Els socialdemòcrates formen part del pacte d’estat i volen que en el referèndum guanyi el ‘sí. Baró té clar que “la gent el que vol és transparència i se li ha d’explicar el que es guanyarà i el que es perdrà”. A diferència del que ha començat a fer Espot, el president del PS ha deixat clar que “nosaltres no creiem amb el discurs de la por perquè això el que suposarà serà un rebuig”. Per aquest motiu, a partir de demà activaran un espai al seu web perquè els ciutadans, de forma anònima, puguin fer les preguntes que creguin escaients. Baró remarca que “creiem que pot ser un bon acord”. Afegeix que s’han respectat les línies vermelles que havien posat com són la celebració del referèndum, que durant aquests mesos es faci pedagogia i els estudis d’impacte.

Des del Consell General, diu que “continuarem amb el treball que s’ha fet amb l’habitatge i celebrem que des de la majoria se’ns hagi comprat les propostes que havíem fet i que ens havien negat pel simple fet de ser l’oposició com el Registre de la Propietat”.

“No ens volem posar pressió amb el nombre d’afiliats. Realment el que cal és que els que tinguem estiguin convençuts amb el projecte”

En l’àmbit de partit, la primera secretària, Marta Pujol, ha exposat que el principal repte “és fer créixer i renovar el partit i en el segon semestre del 2023 crec que ho hem aconseguit”. No ha volgut donar les xifres d’actuals de quants afiliats té actualment el Partit Socialdemòcrata perquè, segons diu, “no les tenim actualitzades”. Considera que “no ens volem posar pressió amb el nombre d’afiliats. Realment el que cal és que els que tinguem estiguin convençuts amb el projecte”. S’ha referit a forces recentment creades i ha destacat que “és molt fàcil créixer en nombre d’afiliats quan ets una força incipient, però s’ha de tenir un projecte i una idea clara al darrere”.

Els mals resultats de les eleccions generals del passat 2 d’abril va deixar tocat el PS, però després dels comicis comunals del 17 de desembre els ànims han millorat després de guanyar a Andorra la Vella sota les sigles d’Enclar i a Escaldes amb les de Consens. Tant el conseller socialdemòcrata al comú escaldenc, David Pérez com la consellera al comú de la capital i secretària d’organització, Maria Nazzaro, han coincidit en destacar la il·lusió i el bon ambient que hi ha. Aquesta darrera ha posat en relleu que “quatre anys tinc l’esperança que hi hagi més gent que es vulgui sumar al projecte”.

Els socialdemòcrates volen millorar la comunicació entre els òrgans del partit i el grup parlamentari, així com amb els consellers comunals. En aquest sentit, Baró s’ha referit als problemes que van tenir amb la cònsol major escaldenca, Rosa Gili, i ha assegurat que “el passat està superadíssim”. Així mateix, recuperaran el ‘PS Obert’, l’espai de trobada amb els ciutadans que es va posar en marxa durant la passada legislatura i que es va haver d’aturar per culpa de la pandèmia.

Comentaris (1)

Trending