El PS critica que la majoria no aposti per crear un centre de salut mental

Els socialdemòcrates defensaran durant el debat del pressupost que cal estudiar la viabilitat d’aquesta instal·lació, reclamada des de fa temps, recorden, per les associacions de familiars dels afectats per aquest tipus de patologies

Un instant d'una sessió de Consell General.
Un instant d'una sessió de Consell General. DEMÒCRATES

El Partit Socialdemòcrata portarà al ple la petició d’engegar els estudis per tirar endavant un centre de salut mental al país. Era un dels objectius que perseguien amb les esmenes al pressupost per al 2021, però aquesta en concret ha estat refusada en el debat en text a la comissió de Finances. Via la fórmula de la reserva d’esmena defensaran el que consideren una necessitat durant la sessió d’aquest dijous, en la qual s’han d’aprovar els comptes. També es faran debats parcials sobre la millora del salari dels professionals sanitaris o les polítiques d’habitatge.

Fonts de la formació han explicat que hi ha una profunda decepció per com ha anat el treball del projecte legislatiu a la comissió. Lamenten que, de totes les esmenes presentades, la majoria només ha acceptat una, la que fa referència a l’eliminació de la partida de manteniment de l’antiga clínica de Santa Coloma, un cop confirmat que l’edifici, ara sí, anirà a terra durant el 2021. I, especialment, critiquen que, al seu entendre, no hi ha hagut voluntat d’arribar a acords amb algunes presentades, com la que, entre altres coses, pretenia crear una partida per a avaluar la creació d’un centre de salut mental.

L'antiga clínica de Santa Coloma.

Relacionat

El pressupost confirma que el 2021 s’enderrocarà l’antiga clínica de Santa Coloma

Inicialment, el PS va proposar una modificació del pressupost per reduir en 320.000 euros una partida destinada a obres a la carretera general 4. D’aquests diners, destinaven 100.000 euros per fer estudis sobre la desviació de la Massana i la de Sant Julià, però també 120.000 per al centre de salut mental. La proposta va ser refusada totalment i, des de la formació socialdemòcrata, es lamenta que ni tan sols s’intentés negociar el manteniment dels diners per aquest projecte que, recorden, és reclamat des de fa temps per associacions de familiars de persones afectades per aquest tipus de patologies.

Per això, des del principal grup de l’oposició s’ha presentat una reserva d’esmena. D’aquesta forma, es vol que el tema es torni a debatre en la sessió de Consell en la qual s’ha d’aprovar el pressupost. En tot cas, es té clar que és més una forma de marca postura i de posar en relleu la proposta, tot sent conscients que difícilment la majoria canviarà d’opinió.

És el mateix objectiu que es persegueix amb les altres sis reserves d’esmena presentades. Entre elles, les que volien eximir el SAAS de pagar el subministrament d’electricitat i de telefonia a FEDA i a Andorra Telecom per destinar aquests diners a millorar el salari dels professionals sanitaris. També es defensarà que cal reduir en mig milió d’euros els assessoraments jurídics de l’AREB o destinar sis milions d’euros inicialment previstos pel recinte multifuncional a la construcció d’habitatge social.

Comentaris

Trending