La consellera liberal ha anat més enllà i ha indicat que les afirmacions de Font "poden ser constitutives de conducta penal", i li ha demanat que aporti proves. En el torn de rèplica, el conseller socialdemòcrata ha opinat que "només la veritat fa mal". Amb tot, la formació ha donat suport a la Proposició de llei malgrat que segons Font, "ja ens agradaria que es fessin amb tanta pressa altres lleis que estan pendents com la d'infermeria".
L'objectiu del text és "actualitzar una legislació” ja “obsoleta i insuficient” i de “regular el sector de manera completa". Es fixa un termini de tres anys perquè les empreses del sector s’hi puguin adaptar; estableix l’àmbit d’actuació, de col·laboració amb la policia, els requisits i els drets i deures de les empreses de seguretat, dels professionals, així com també de les empreses que comptin amb servei de seguretat propi, a més dels escortes i els detectius privats, que veuen també actualitzada la seva normativa. Eva López ha assenyalat que la Proposició de llei de seguretat privada actualitzarà les normes d'un sector que "es continuen regint pels Decrets del Veguers del 1981 i 1992" i que calia posar el dia.
La Proposició de modificaació de la llei de Patrimoni Cultural no prospera
Durant la primera part de la sessió del consell general s'ha rebutjat la Proposició de llei de modificació de la Llei 9/2003, del 12 de juny del Patrimoni Cultural d'Andorra perquè la majoria hi ha votat en contra. El liberal Ferran Costa ha justificat el vot en contra perquè "tornar al text del 2003 no és la solució" i perquè la tècnica legislativa triada "limita molt els canvis que es puguin introduir".La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva ha detectat mancances en el text mentre que la consellera general socialdemòcrata, Susanna Vela ha exposat com es poden resoldre problemes de l'actual llei amb la seva proposta. Aquests passen per dotar de més rellevància al Consell Assessor, crear una comissió entre Govern i l'Església, protecció i mesures contra el tràfic il·lícit, i la millora de les condicions a arxius, biblioteques i museus. Riva ha proposat treballar un text més ampli que permeti encabir les mancances i aconseguir avenços significatius en la gestió i protecció del patrimoni, amb tècnics, institucions concernides i comuns.
Vela ha recordat que en 18 anys només s'han fet 11 entorns i s'ha referit a la "desprotecció" actual dels béns immobles d'interès cultural tenint en compte l'actual febre constructora. També ha preguntat que des del 2016 es planteja la necessitat de modificar la llei del 2014. "Què s'ha fet des d'aleshores? Perquè accions no n'hem vist cap. Quines propostes s'han treballat i s'han adoptat? Pels informes del Consell Assessor no es pot concloure el que recullen en el seu criteri". Ha acabat indicant que "vostès no tenen pressa però el patrimoni si".
Comentaris (2)