Pintat acusa Espot de fer-los “perdre el temps” amb el pacte d’Estat per l’acord d’associació

El parlamentari de Terceravia alerta que les converses amb la UE estan “estancades” i tem que “se’ns arrossegui cap a un paradís fictici”, a la vegada que alerta de l’elevat volum de lleis amb el qual pot trobar-se el Consell General

Josep Pintat, durant la seva intervenció.
Josep Pintat, durant la seva intervenció. Terceravia

Des de Terceravia no es comparteix l’optimisme expressat pel cap de Govern, Xavier Espot a l’hora de parlar de la negociació amb la Unió Europea. Al contrari, el president del grup parlamentari, Josep Pintat, ha estat molt dur amb la forma de fer de l’executiu. De fet, ha acusat el gabinet “d’haver-nos fet perdre el temps” amb el pacte d’Estat a la vegada que ha apuntat que “se’ns arrossega cap a un paradís fictici”. A la vegada, ha alertat del risc d’un “atropellament legislatiu” amb les lleis que es volen entrar a tràmit.

Per al cap de files de Terceravia, les negociacions es troben “actualment estacades” i, de fet, “ara no tenen un caràcter prioritari per a la UE”. Pintat s’ha mostrat molt crític amb el funcionament del pacte d’Estat signat per tots els grups parlamentaris. “Ens ha fet perdre el temps”, ha afirmat. De fet, entén que “hi ha hagut un incompliment flagrant”.

Tot això el fa ser molt escèptic amb el futur de l’acord i, sobretot, amb la possibilitat que aquest acabi sent positiu per a Andorra. “La veritat és que se’ns està arrossegant cap a un destí desconegut, un paradís fictici”, ha assegurat. L’ha arribat a comparar amb “Camelot a la recerca del Sant Grial”.  

En altres àmbits, Pintat també s’ha mostrat crític amb Espot. Un d’ells, els anuncis de nous projectes de llei que s’enviaran al Consell General. Des de Terceravia s’ha alertat que “ja hi ha més de 21 textos a tràmit” i que “creixeran” amb els que han d’arribar. Ha parlat obertament “d’un atropellament legislatiu” i ha alertat que “els ciutadans no es mereixen estar en constant adaptació”.

Des de la formació, s’ha posat en relleu quines haurien de ser les prioritats. Mentre duri la pandèmia, ha apuntat Pintat, “ens hauríem de centrar en la vacunació, la prevenció i la priorització de la despesa sanitària” i també “facilitar un esforç fiscal als sectors que ho necessitin”. Més endavant, quan avanci la recuperació, “s’hauran de dur les mesures necessàries per restablir l’economia a llarg termini”.

I entre aquestes, no veu clara la possible reforma fiscal. De fet, ha demanat prèviament “un pla d’equilibri financer” per evitar que la pujada impositiva sigui inevitable, tot alertant que “minvarà la competitivitat del teixit econòmic”.

Comentaris (1)

Trending