Pere López es perfila com l’únic candidat a les primàries del PS

Fins dimarts vinent hi ha de marge per a inscriure’s al procés per a l’elecció de candidat a cap de Govern, però els òrgans de direcció socialdemòcrata donen per fet que només s’hi presentarà el president i líder parlamentari

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López.
El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López. Toni Solanelles

Molt haurien de canviar les coses perquè Pere López no sigui l’únic candidat a presentar-se a les primàries del Partit Socialdemòcrata (PS). Fins dimarts vinent hi ha de marge per a inscriure’s al procés per a l’elecció de candidat a cap de Govern, però els òrgans de direcció socialdemòcrata donen per fet que només s’hi presentarà el president i líder parlamentari. Amb tot, però, fins ara, segons les fonts consultades, ni tan sols López ha fet el procés d’inscripció. Però no hi ha dubte que el farà.

De fet, també estava clar abans d’iniciar-se el procés que dins del PS no hi havia grans alternatives més. Òbviament, fins dimarts que ve no es podrà confirmar tot plegat. Però l’aparell del partit no treballa en cap altre escenari que no sigui el d’un sol candidat. I té clar que de cap de les maneres, si hi hagués un gir inesperable hores d’ara, no es pot produir el serial que estan oferint Liberals, tot i que en les darreres hores, almenys de portes en fora, han intentat posar una mica d’ordre.

El dimecres següent, just l’endemà de tancar el termini d’inscripció al procés de primàries, es durà a terme el recompte de registrats. Acabat el procés, el mateix dia i fins l’1 de juny s’obrirà el període de recollida de les firmes necessàries per poder-se presentar a les primàries. El calendari seguirà el 2 de juny amb l’anàlisi i la valoració de les candidatures. En principi, si només hi ha una candidatura aquell mateix quedaria proclamat candidat o candidata la persona que s’hagi presentat i hagi obtingut les signatures mínimes necessàries.

En el cas que hi hagi més d’un aspirant, el mateix 2 de juny començaria la campanya per escollir candidat o candidata, que serà nomenat en una jornada electoral prevista per al 18 de juny. En cas que hi hagués un empat se celebrarien uns nous comicis el 25 de juny per certificar el desempat entre els dos candidats i decidir definitivament qui serà el candidat a les eleccions vinents. Tot el full de ruta, però, és molt teòric. Ni la direcció del PS creu que finalment s’hagi d’aplicar.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending