Pere Baró agafa les regnes del PS amb voluntat de renovació i recuperar el terreny perdut

Marta Pujol esdevé primera secretària i Maria Nazzaro, secretària d’organització, una executiva que “ha volgut trobar l’equilibri entre la gent jove i les persones amb un camí més ampli”

Pere Baró, Marta Pujol i Maria Nazzaro
Pere Baró, Marta Pujol i Maria Nazzaro Albert Sanjuan

El Partit Socialdemòcrata ha celebrat aquest dissabte al matí el congrés per escollir una nova executiva després dels mals resultats en les passades eleccions generals en què la formació va passar de set a només tres consellers generals. El fins ara secretari d’organització, Pere Baró, n’assumeix la presidència en substitució de Pere López i l’acompanyen Marta Pujol com a primera secretària i Maria Nazzaro esdevé secretària d’organització. Els principals objectius són donar un nou impuls recuperant el terreny perdut i donar resposta a la voluntat de canvi.

Els socialdemòcrates tenen des d’aquest dissabte una nova executiva que agafa les regnes del partit amb moltes ganes. Els resultats en les eleccions generals no van ser els esperats i la patacada ha portat a una renovació dels càrrecs, després que Pere López renunciés a l’escó i fes un pas al costat. Només s’havia presentat una candidatura encapçalada per l’actual conseller general, Pere Baró, que esdevé president. El fins ara secretari d’organització assegura que “calia una renovació, però trobant l’equilibri entre la gent jove i les persones amb un recorregut més ampli perquè l’objectiu no és trencar-ho tot”.

Marta Pujol, que en les passades eleccions generals es va presentar a la llista territorial d’Encamp es converteix en primera secretària i l’excoordinadora de la Joventut Socialdemòcrata d’Andorra, Maria Nazzaro fa el salt a secretària d’organització. De fet, els mals resultats del 2 d’abril, segons aquesta darrera “ens han fet reaccionar i avui hem fet una anàlisi de les fortaleses i les debilitats. Ens hem quedat amb les coses bones que són les que volem promocionar perquè tenim més coses en positiu que en negatiu”.

Els reptes són: renovar la imatge del partit, fer-lo créixer, aconseguir millors resultats electorals, així com promoure una millor comunicació interna i externa

Els principals reptes que s’han marcat, segons Pujol, passen per “renovar la imatge del partit, fer-lo créixer, aconseguir millors resultats electorals, així com promoure una millor comunicació interna i externa”. Així mateix, i pensant en la propera cita electoral, les eleccions comunals del desembre, “es vol reactivar els comitès parroquials i donar resposta a la voluntat de canvi expressada per la població”. Pujol ha expressat que en els darrers comicis “altres formacions també en feien bandera i, per això va quedar disgregat.”

ALIANCES PROGRESSISTES A LES COMUNALS

El PS vol aixecar el vol tan aviat com sigui possible i una bona oportunitat seran les eleccions comunals. Marta Pujol ha manifestat que “la idea és arribar a confluir amb altres partits polítics i buscarem a cada parròquia els pactes que es podrien fer”. En aquest sentit, Pere Baró ha manifestat que “volem estar en el màxim de parròquies, però no ens alienarem amb qualsevol”. Ara bé, ha deixat clar que seran els comitès parroquials els encarregats de proposar els pactes que hauran de ser validats en un congrés extraordinari.

En el congrés d’avui també s’han nomenat els vocals del comitè executiu que són: Sergi González, actual conseller del comú a Andorra la Vella, Mari Carmen Garcia, Joao de Melo, Gerard Alís, mentre que Tomàs González és el nou coordinador JSA.

D'altra banda, la militància del PS també ha escollit el nou Comitè Directiu, format per Maria Alaminos, Vicenç Alay, Jean-Michel Armengol, Josep Maria Cucalón, Jordi Font, Mariona González, Antoni Miralles, Tomàs Riart, M. Carmen Sánchez i Jordi Torné, que també conformaran les conselleres generals Judith Salazar i Susanna Vela, els membres de l'executiva, els consellers de comú i els coordinadors dels comitès locals. El defensor de l’afiliat passa a ser Jan Cartes, mentre que la nova secretària de polítiques d’igualtat Salazar.

Etiquetes

Comentaris (13)

Trending