Pallarés, convençuda que la fractura a la Massana no afectarà la continuïtat del partit

A la presidenta d’Acció no la va sorprendre especialment la decisió presa pel comitè parroquial, tot i que lamenta la marxa perquè “el que volem és sumar i no dividir-nos”

Pallarés a la Massana durant l'enganxada de cartells
Pallarés a la Massana durant l'enganxada de cartells Acció

La decisió que va prendre de forma definitiva aquest divendres part dels afiliats massanencs d’Acció no ha estat necessàriament una sorpresa per a la presidenta del partit, Judith Pallarés. De fet, ja estava al cas d’aquest cert rebuig que provocava la unió de Marc Magallón al grup parlamentari demòcrata i d’aquesta certa col·laboració entre les dues formacions que es defensa des de la cúpula. La continuïtat d’Acció, però, per a Pallarés no es posa en entredit, sinó que vol continuar treballant per acabar d’ubicar-se en l’espai que creu que pot ocupar al panorama polític.

En certa manera, es veia venir el que ha passat al comitè parroquial de la Massana d’Acció. “No estaven massa d’acord amb la línia que s’havia decidit des de l’executiva i per part d’altres comitès”, ha remarcat Pallarés, “sobretot amb l’entrada de Marc (Magallón) en el grup demòcrata i poder començar a negociar la nostra aportació per la propera legislatura”. Així, es ratifica que el malestar que generava l’alineació amb la formació ‘taronja’ ve de llarg, “es podia veure venir d’alguna forma”.

Aquesta decisió dels massanencs, però, Pallarés assegura que “no canvia massa res”. És a dir, que des d’Acció es vol continuar treballant per ser “un partit liberal progressista dins d’Andorra i seguirem en aquesta direcció”. Precisament, un dels aspectes que es criticava des del comitè parroquial era que aquesta línia no s’estava defensant de forma correcta amb les relacions que es mantenen amb Demòcrates. Sigui com sigui, la presidenta afirma que el partit “continuarà amb menys membres de la Massana, serà així i ja ens emplacem a l’assemblea que tenim el dia 3 i que esperem que serveixi per continuar treballant en una nova executiva i amb aquests acords que puguem tenir amb els demòcrates en relació al Govern”.

Els integrants de la candidatura electoral, que ara han deixat el partit, durant l'enganxada de cartells, amb Judith Pallarés.

Relacionat

Una vintena de militants i afiliats d’Acció a la Massana es donen de baixa contraris al pacte amb DA

L’únic que sí canvia, però, és la possible presència d’Acció de cara a les properes comunals, tenint en compte que gairebé la meitat del comitè parroquial ha plegat. Amb tot i això, Pallarés assegura que “ara no és moment de plantejar-nos això”. El punt de mira de la presidenta del partit se centra en la confecció del nou Govern, en el qual és possible que algú de la formació acabi tenint un lloc, tot i que no s’ha acabat de confirmar. “Nosaltres volem sumar i aportar les nostres propostes al projecte del país”, indica Pallarés. El moment de pensar-hi serà, per ella, “quan passi aquesta etapa en la qual estem ara mateix començarem a treballar en direcció a les comunals”.

Es farà, però, amb una imatge que és conscient que s’ha de treballar a revertir, “és veritat que aquests missatges no animen massa”. Després de l’escissió amb Liberals, una ruptura interna no és precisament el més adient per acabar de consolidar el partit. Pallarés, però, afirma que “estem en un procés de construcció en el qual som molt conscients del que hi ha, i si mirem resultats de les generals, estem al Consell General, no està tan malament”. El fet que no sigui un partit “nou, sinó que arrosseguem un històric ens dificulta més trencar amb això i construir, però ja ho teníem assumit”.

Comentaris (6)

Trending