Una vintena de militants i afiliats d’Acció a la Massana es donen de baixa contraris al pacte amb DA

En una reunió mantinguda aquest divendres, amb, entre altres, l’ex candidat a les eleccions Josep Fusté i el conseller comunal Guillem Forné, han decidit dissoldre el comitè local i treballar en un “nou projecte” per ser una alternativa a Ciutadans Compromesos

Els integrants de la candidatura electoral, que ara han deixat el partit, durant l'enganxada de cartells, amb Judith Pallarés.
Els integrants de la candidatura electoral, que ara han deixat el partit, durant l'enganxada de cartells, amb Judith Pallarés. ACCIO

Les diferències entre bona part dels afiliats i simpatitzants massanencs d’Acció, que feia dies que bullien, han acabat amb la dissolució del comitè local i amb la marxa de la formació d’una vintena de persones. Entre elles, tots els membres de la candidatura territorial a les passades eleccions generals, amb Josep Fusté i Rebeca Roger al capdavant, i l’únic càrrec comunal del partit, el conseller Guillem Forné. La decisió es pren perquè no es comparteix la decisió de reforçar el pacte amb Demòcrates, partit del qual, entenen, s’haurien de distanciar.

Segons les fonts consultades per Altaveu, el malestar ja existent es va acabar consolidant en la reunió oficial del comitè que va tenir lloc dimarts. En ella, Judith Pallarés hauria “ratificat” la línia que seguiria el partit i que es validaria en la propera assemblea general. I aquesta és reforçar els llaços amb la formació ‘taronja’. Així, com ja s’ha anunciat, Marc Magallón s’integrarà al grup parlamentari demòcrata i també és possible que el futur gabinet compti amb algun ministre d’Acció.

Aquesta direcció és totalment contrària a la que voldria una part important del que havia configurat el bloc de la formació a la Massana. Entenen que cal “una major independència” i un “allunyament de DA”, tot recordant que, justament, aquesta proximitat els va perjudicar en les eleccions. “La gran majoria de gent que volia Demòcrates els va votar i qui no els volia ho va fer per un altre partit”, han remarcat. I d’aquí va venir “la patacada” als comicis.

També s’entén que l’aposta d’Acció ara s’allunya de la inicialment plantejada quan es va fundar el partit, just després de l’escissió dins de Liberals. “Volíem un liberalisme que sortia del que eren ells”, han indicat les fonts consultades. Fins i tot, més proper a un cert “progressisme” que, aliats amb DA, no seria possible. I d’aquí la decisió que s’ha pres aquest vespre.

En una mena de reunió informal, fins a una vintena de membres d’Acció, entre afiliats i simpatitzants, han optat per dissoldre el comitè local. Tots ells, també, comunicaran en breu que es donen de baixa del partit. Una opció que s’havia plantejat era esperar a l’assemblea general i veure si es podia defensar la seva proposta, però s’entén que la major part de la formació es decanta més pel pacte amb DA. I s’estima buscar més una sortida “no traumàtica”. S’assegura que “no volem cap trencadissa sinó mantenir una bona relació”.

Entre les persones que han optat per deixar la formació hi hauria, segons les fonts consultades, tots els integrants de la llista de les passades generals. És a dir, a més de Fusté i Roger, també Laura Bragança, Lluís Manuel Montoro i Francesc Guillen. Tampoc continuarà a Acció el conseller comunal massanenc Guillem Forné. I això arrossega també el seu pare, l’ex cap de Govern, Marc Forné.

La decisió, però, no comporta abandonar l’escenari polític. Al contrari, adverteixen que “no ens n’anirem a casa”. Es vol treballar per “reconstituir-nos” i començar a veure si és possible crear una alternativa parroquial que pugui fer front, si és possible ja en les pròximes eleccions comunals, a Ciutadans Compromesos. De fet, ja hi hauria converses per gestar “un nou projecte” en les quals s’estaria contactant amb altres partits amb representació a la parròquia, com ara el Partit Socialdemòcrata.

Comentaris (14)

Trending