L’oposició celebra que es retiri l’assessorament per la llei d’actius però el PS vol anar més enllà

Els socialdemòcrates consideren que la millor sortida seria que els grups de la majoria retiressin la proposició legislativa abans que haver de modificar-la de forma substancial amb els informes que elaborin AFA i UIFAND

Comentaris

Josep Pintat conversant amb Pere López a l'hemicicle.
Josep Pintat conversant amb Pere López a l'hemicicle. EDUARD COMELLAS / CONSELL GENERAL

Els grups de l’oposició han celebrat la marxa enrere del Govern amb la contractació d’un assessorament que tenia com a idea proposar als grups parlamentaris esmenes per modificar la proposició de llei d’actius digitals. Tot ells, però, lamenten que l’executiu hagi trigat tant a rectificar. De fet, des del Partit Sociademòcrata encara es va més enllà: es considera que els grups de la majoria haurien de retirar també el text legislatiu i que l’executiu fos qui n’elabori un posteriorment.

Així ho ha comentat el president del grup parlamentari del PS, Pere López, per a qui anul·lar l’assessorament “és insuficient”. I és que apunta que “la feina que havia de fer Govern amb l’adjudicació ara es farà amb l’AFA i la UIFAND amb uns informes que aniran plenament orientats perquè els tinguem en compte”. Això se suma al fet que “amb la informació que tenim, veiem que el sector financer”, però també les dues entitats, “hi veuen moltes mancances i qüestions a modificar i esmenar”.

López ha apuntat que “no ens correspon a nosaltres arreglar una llei que tothom veu que presenta tantes dificultats” i, a la vegada, ha posat en relleu que “faria estrany que la majoria hagués de presentar un grup significatiu d’esmenes o bé canvis que modifiquin la filosofia”. Davant aquesta situació, “el més net i transparent és que, quan Govern hagi fet els estudis, proposi un projecte de llei que ja vagi en la filosofia que marquin”.

Xavier Espot amb Carles Naudi i Carles Enseñat al Consell General.

Relacionat

Govern fa marxa enrere i anul·la el polèmic contracte de les esmenes

Per la seva banda, el president del grup parlamentari de Terceravia, Josep Pintat considera que no s'havia d'arribar a aquest punt i que el Govern havia de fer marxa enrere abans “per no crear aquest clima de mala maror”. Creu que si hi havia una errada en l'edicte publicat dimecres passat al BOPA “s'havia de corregir immediatament i no esperar una setmana”.

Per últim, la consellera general no adscrita, Carine Montaner celebra que "el Govern hagi rectificat, reconeixent de fet amb aquesta actuació que s’havia excedit a nivell de les seves competències . De fet, no podia intervenir en l'àmbit d'una proposició de llei. És essencial respectar les competències de cada institució”.

Etiquetes

Comentaris

Trending