Montaner respon a Costa exigint tots els contractes de l’administració amb Inlingua des del 2015

La parlamentària no adscrita ha fet una doble demanda, una de documental i una altra en forma de pregunta, per mirar de demostrar que des que el liberal fa suport a Govern la seva empresa de capçalera hauria rebut més adjudicacions públiques

Carine Montaner al seu escó de l'hemicicle parlamentari.
Carine Montaner al seu escó de l'hemicicle parlamentari. EDUARD COMELLAS / CONSELL GENERAL

La consellera general no adscrita Carine Montaner ha fet efectiva la demanda que dissabte va anunciar després que transcendís que el president el grup parlamentari liberal, Ferran Costa, s’havia querellat en contra seva per diversos suposats delictes, com els de difamació o de revelació de secrets. Montaner ha sol·licitat pel canal parlamentari corresponent que l’administració general i qualsevol entitat parapública, de dret públic o participada per l’Estat li facilitin tots els contractes que s’hagin formalitzat amb Inlingua, l’empresa de capçalera de Costa. I la documentació es demana des del 2015 fins ara.

Montaner ha tramitat una doble petició. Una de documental, exigint tots els contractes. I també ha formulat una pregunta que haurà de ser resposta per escrit i per la qual es demana els imports de les adjudicacions i les quantitats que formalment s’han abonat. La parlamentària exigeix les dades ben detallades per cadascun dels exercicis que van des del 2015 al 2021. El període triat no és en va. És des que Costa és conseller general.

Carine Montaner.

Relacionat

Montaner considera que la querella de Costa “és un intent d’apartar-me de la política”

I tal i com ha admès Carine Montaner, amb les dades sol·licitades la parlamentària espera poder fer la comparativa necessària que suposadament ha d’avalar allò insinuat per la consellera no adscrita en un programa de ràdio: que a Ferran Costa i l’empresa citada en qüestió li han anat les coses millor en relació amb les adjudicacions públiques des que Liberals forma part de la coalició governamental que no pas abans.

Justament, aquesta insinuació de tràfic d’influències ha estat el detonador final que va portar Ferran Costa, amb el suport d’altres alts càrrecs de Liberals d’Andorra, ha decidir fer el pas d’actuar legalment contra Montaner. L’altre motiu pel qual també s’han emprès mesures és per l’episodi que va suposar posar Costa contra les cordes per la remuneració que percebia, i que finalment va reduir enmig d’una polèmica generada per unes dades que la parlamentària no adscrita va rebre per error.

Comentaris (4)

Trending