Montaner demana a la síndica que exigeixi el llistat dels crèdits Covid per evitar la Justícia

La consellera general no adscrita envia una carta a Suñé per sol·licitar-li que reclami a Govern la relació de beneficiaris dels ajuts atorgats per la pandèmia i avisa que en cas de negativa farà la petició als tribunals

Carine Montaner.
Carine Montaner. EDUARD COMELLAS / CONSELL GENERAL

La consellera general no adscrita Carine Montaner ha demanat l’empara de la síndica general, Roser Suñé, davant la negativa de Govern a fer públic el llistat d’empreses beneficiàries del programa de crèdit tous. En ella li demana que “actuï en favor de la transparència” i que exigeixi a l’executiu la tramesa d’aquesta informació. En cas contrari, adverteix que “utilitzaré la via judicial”.

En l’escrit, Montaner recorda que el passat juny va tramitar una pregunta que el Govern havia de respondre per escrit sobre els crèdits tous avalats des de l’executiu per ajudar les empreses a fer front a les conseqüències econòmiques de la pandèmia. La parlamentària volia saber per què no es publicava al BOPA el llistat de negocis beneficiats. Des de l’executiu es va justificar que no es feia perquè podia tenir “un efecte negatiu” sobre les dites societats.

Per a la consellera general i també líder d’Andorra Endavant aquest argument “no s’ajusta a dret i no pot ser una raó justificativa, sobretot tractant-se d’un aval amb fons públics, que poden ser objecte de fiscalització parlamentària”. I defensa que “estem legitimats per demanar i obtenir informació” i, sobretot, a obtenir les dades sobre aquestes empreses, així com els imports avalats.

Montaner entén que Govern està fent “una obstaculització de les meves funcions com a parlamentària i de la meva tasca de control de l’execució pressupostària”. Tampoc es pot esgrimir, al seu entendre, el fet que lliurar-li aquesta informació pugui suposar una vulneració de les dades personals ja que la legislació apunta que aquesta només s’aplica a les persones físiques i no pas a les jurídiques.

Per això, “demano l’empara a la síndica perquè requereixi al Govern el lliurament de dita informació que m’ha estat negada per no existir cap raó legal justificativa”. I també avisa que “en cas de negativa de la present carta, com a consellera general, utilitzaré la via judicial per fer respectar el dret a la transparència del poble andorrà”.

Comentaris (12)

Trending