“Mentre ens governin grans patrimonis immobiliaris no es farà res en habitatge a favor del ciutadà”

El PS carrega contra la “nefasta” política en aquest àmbit del Govern i lamenta que se centri a beneficiar “la promoció i l’especulació”, apuntant directament al cap de l’executiu, el ministre Filloy i presidents dels grups de la majoria

Baró i López, durant la compareixença davant dels mitjans.
Baró i López, durant la compareixença davant dels mitjans. G. P.

El Partit Socialdemòcrata ha apostat decididament per endurir el discurs a l’hora de valorar les polítiques d’habitatge del Govern i dels grups de la majoria. Tant el president de la formació i del grup parlamentari, Pere López, com el secretari d’organització, Pere Baró, han lamentat que les accions impulsades en aquests darrers anys només han afavorit la promoció de projectes destinats a inversors forans i l’especulació. I han volgut posar expressament sobre la taula “els grans patrimonis immobiliaris de famílies” com les del cap de l’executiu o d’alguns dels líders parlamentaris.

Des de la formació s’ha estat molt crític a l’hora de fer balanç de la política d’habitatge d’aquesta legislatura. Baró l’ha qualificat directament de “nefasta” i ha assegurat que es fa “d’esquena als ciutadans i les famílies del país”. En canvi, al seu entendre, totes les actuacions estan “al servei de l’especulació i de promoure l’habitatge per a inversió”. 

“Tot el que demanava des des de l’Acoda s’ha convertit en el manual polític del ministeri de l’habitatge”, han denunciat els socialdemòcrates referintse al ministre Víctor Filloy, que havia estat gerente de l'entitat 

I en aquest punt tant ell com López han disparat directament cap a càrrecs del Govern i del grup parlamentari. El primer a rebre ha estat Víctor Filloy, de qui Baró ha volgut recordar que, fins fa uns anys havia estat màxim responsable de l’Associació de Contractistes d’Obra (Acoda). I, ara, han denunciat, “tot el que demanava des d’allà s’ha convertit en el manual polític del ministeri de l’habitatge”. Com a exemple ha recordat mesures com la reducció de cessions o ajudes a fons perdut que han servit “perquè després hi hagi propietaris que hagin incrementat substancialment el preu del lloguer”.

I López tampoc ha estalviat atacs contra altres membres de l’executiu o destacades figures de la majoria. “Mentre ens governin grans patrimonis immobiliaris, com per exemple famílies del mateix cap de Govern o de presidents de grups parlamentaris, no es farà res en habitatge a favor dels ciutadans i , en canvi, es continuarà fet de tot per afavorir la promoció, l’especulació i el refugi de diner forà”, ha etzibat.

El president del grup parlamentari socialdemòcrata ha volgut posar en relleu quin ha estat “el resultat de la seva política”. En aquest sentit, ha lamentat que “anuncien i no fan mesures a favor de la població” quan, en canvi, “sí que fa coses per afavorir la construcció i la promoció d’habitatges com a un bé d’inversió”.

En definitiva, López ha acusat el Govern de fer “mesures ultraliberals que només beneficien per fer encara més rendibles projectes d’inversió majoritàriament de luxe”. Davant d’aquesta situació, ha volgut contraposar les accions proposades des de la seva formació. Entre elles, les que s’intentaran incorporar al pressupost via esmenes.

Etiquetes

Comentaris (20)

Trending