La meitat dels passatgers de transport públic viatja amb abonaments subvencionats per Govern

L’afluència entre setembre i febrer ha patit una davallada important respecte al mateix període del mes anterior

Comentaris

Un dels autobusos de línia regular al Principat.
Un dels autobusos de línia regular al Principat. Toni Solanelles

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha assegurat que la meitat d’usuaris, un 51’1%, utilitzen el transport públic amb abonaments subvencionats pel Govern. Aquesta xifra queda molt lluny de la resta de modalitats, amb uns percentatges molt baixos. A més, l’afluència de passatges entre els mesos de setembre i febrer ha baixat considerablement respecte al 2019.

Gallardo ha respost a una sèrie de preguntes al voltant del transport públic al grup parlamentari socialdemòcrata. Entre elles, destaca que més de la meitat dels usuaris fan servir abonaments subvencionats, com poden ser Abonandbus, bus lliure, targeta blava i targeta magna. El percentatge, que correspon a  un 51’1% tal com ha indicat Gallardo, dista molt de la resta de modalitats, amb un 17’6% de bitllets ordinaris o el 4’4% de setmanals o mensuals.

Per altra banda, a una altra de les respostes, Gallardo ha explicat que el nombre de viatgers compres entre l’1 de setembre de 2020 i el 28 de febrer de 2021, ha estat d’1.196.237. Aquesta xifra suposa una davallada important respecte al mateix període anterior, on es van registrar 1.921.522 usuaris. Cal destacar que aquestes dades corresponen a mesos fora del confinament, on ja es tenia més mobilitat per dintre del principat.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending