La meitat dels ciutadans que s’han fet andorrans per motiu de residència són d’origen espanyol

Durant el tercer trimestre del 2023, s’ha atorgat la nacionalitat a 207 persones i el 56,3% que va obtenir la plenitud de drets ho van fer havent viscut al país vint anys o més

Comentaris

Un passaport andorrà.
Un passaport andorrà.

El 56,3% de les persones que han obtingut la nacionalitat andorrana havent de renunciar al seu país d’origen ho fan després d’haver viscut vint o més anys al país. I la meitat d’aquests ciutadans són residents espanyols. Així ho indiquen les dades del departament d’Estadística.

Durant el tercer trimestre del 2023 es va atorgar la nacionalitat andorrana a 207 persones. Del total de sol·licituds presentades de juliol a setembre, 68 la van adquirir per origen, 32 per adquisició i 1 per altres motius. Aquests darrers casos van haver de renunciar a la seva nacionalitat anterior. D’altra banda, 106 van ser resoltes amb el reconeixement del dret d’adquisició de la nacionalitat a títol provisional en espera que la persona interessada, en el termini legalment establert, acredités la pèrdua de la o les nacionalitats d’origen.

Seguint la normativa europea en matèria d’estadístiques de migració i protecció internacional, l’estadística d’adquisicions de nacionalitat de residents només considera els processos que impliquen un canvi de nacionalitat i que es refereixen a persones residents.

Així, durant el tercer trimestre de 2023, de les 32 adquisicions de nacionalitat, el 56,3% s’obtenen per l’opció de residència, el 37,5% per matrimoni i el 6,3% restant s’obtenen per altres motius. El 55,6% dels ciutadans que han obtingut el passaport andorrà havent residit vint anys o més són dones i el 44,4% restant a homes, i es caracteritzen per ser majoritàriament de persones que han nascut a Espanya i que han renunciat a la nacionalitat espanyola (50,0%).

Finalment, de les persones que han adquirit la nacionalitat per haver-se casat amb un andorrà o andorrana, el 66,7% són dones i el 33,7% homes.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending