Marta Pujol afirma que el PS es queda “més descansat” amb la marxa de Riba a qui acusa de “misogin”

La primera secretària de la formació respon a l’exconseller socialdemòcrata a Encamp a qui retreu haver tingut “actituds tòxiques” contra ella pel fet de ser dona des que va ser nomenada candidata a les generals

Marta Pujol, votant el dia de les comunals.
Marta Pujol, votant el dia de les comunals.

“En aquest cas, ens quedarem molt descansats”. Així de contundent es mostra la primera secretària del Partit Socialdemòcrata, Marta Pujol, a l’hora de valorar la dimissió com a militant d’Enric Riba, conseller durant el passat mandat en representació de la formació al comú d’Encamp. Pujol ha carregat amb duresa contra el ja exmembre del comitè local, responent les crítiques que aquest li havia fet, ja que havia apuntat que la causa de la seva marxa era, justament, la “incompatibilitat” amb la dirigent de la formació. Pujol ha arribat a acusar Riba de tenir “actituds misògines”.

Fa uns dies, com va explicar Altaveu, qui fou número 2 en la llista comunal del PS el 2019 va enviar un correu electrònic amb el qual renunciava a la militància al partit. Ho feia, assegurava, en clar desacord amb Pujol, de qui deia no compartir les formes de fer. I després d’uns set anys de lliga a la formació, els quatre darrers com a conseller al costat de David Rios.

Riba, a la taula electoral de les passades comunals, mentre vota el ministre Ramon Lladós.

Relacionat

L’exconseller del PS al comú d’Encamp Enric Riba deixa el partit per les diferències amb Marta Pujol

Si les explicacions de Riba eren contundents, la resposta de Pujol no es queda enrere. Malgrat que per davant apunta que “respecto la seva decisió”, no s’està de deixar clar que “en aquest cas, ens quedarem descansats”. I és aquí on accepta que “l’únic en què puc estar d’acord amb ell és que discrepem de maneres de fer”. I ho explica a continuació:

“Jo defenso els principis i els valors del PS; per això penso que actituds misògines i tòxiques com les que ha tingut ell des de la primera vegada que em vaig presentar com a candidata, a les generals, no hi tenen cabuda al partit”, ha afirmat de forma rotunda, tot lamentant, a més, que, els darrers temps, la interacció de Riba amb els membres del comitè local era escassa. “Tot just algun comentari al grup de WhatsApp”, ha comentat Pujol que, a més, apunta que “quan li vaig demanar si volia entrar en el nou grup, em va respondre de molt males maneres”.

De fet, la primera secretària explica que al fins fa poques setmanes conseller comunal “potser no li ha acabat d’agradar mai que jo fos candidata i això només ho puc atribuir a una misogínia manifesta que algun dia hem pogut veure en comentaris de mal gust per part seva”. La dirigent socialdemòcrata remarca que en Riba ha trobat “una animadversió” que “no he trobat amb ningú més al partit; m’entenc bé amb tothom i tinc uns companys que ja m’han manifestat tot el seu suport”.

Sobre les crítiques pel fet que Riba indiqués que s’havia assabentat per la premsa de la decisió d’anar plegats amb Agrupament Encampadà i que la cap de llista seria ella mateixa, Pujol recorda que “tenia tots els fòrums de debat i del partit per dir-hi la seva” i, en canvi, “era part del comitè directiu com a conseller però no hi participava”. Per aquests motius, no amaga que “ens anirà bé que s’hagi donat de baixa”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending