Marsol vol posar-se a treballar “molt de pressa” en habitatge

Avança la voluntat de treballar amb els grups parlamentaris per trobar acords i remarca la necessitat de posar al mercat pisos a preu assequible, mentre que Trini Marín vol aprovar amb celeritat els reglaments d’avaluació de l’acompliment i de la carrera professionals dels funcionaris

El ministre de Territori i Urbanisme, Raul Ferré; la ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor; el ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres; i la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol.
El ministre de Territori i Urbanisme, Raul Ferré; la ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor; el ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres; i la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol.

Conxita Marsol ja és la superministra. Presidència, Economia i Habitatge estan a les seves mans. Especialment clau serà aquest darrer àmbit, tenint en compte la gravetat de la situació i l’excepcional dificultat per trobar pisos de lloguer a un preu assumible. Per això, l’ex cònsol major de la capital ha deixat clar que vol posar-se a treballar “de pressa”. I una línia serà buscar acords “amb tots els grups del Consell” per encarrilar les solucions.

Marsol s’ha mostrat convençuda que és factible arribar a pactes. “Crec que en la majoria de coses estem molt a prop”, ha assegurat. Per això, ha apuntat que “cal mirar en què estem d’acord i avançar”. També assegura que la voluntat és parlar amb altres parts implicades, com ara els propietaris.

El que té clar és que no es pot esperar ni un dia per posar-se mans a l’obra. “Hem de treballar molt de pressa perquè hem de posar ràpidament al mercat pisos a un preu assequible”, ha afirmat. Marsol destaca que un dels objectius que es marca dins el seu ampli ministeri és “que en quatre anys haguem posat prou habitatge accessible al mercat perquè la resta de preus de lloguer s’hagi equilibrat”.

Una altra ex cònsol, en aquest cas escaldenca, ha jurat novament com a ministra de Funció Pública, però incorporant també les competències d’Afers Socials. Trini Marín admet que en aquest àmbit ja està pensant a incorporar una secretaria d’Estat, opció que és obligatòria a l’altra branca de la cartera. Sobre aquesta competència, ha avançat que està a prop de tancar dos reglaments claus per desenvolupar la llei aprovada la passada legislatura: el d’avaluació de l’acompliment i el de la carrera professional.

Pel que fa a Afers Socials, Marín, que ha recordat que sempre ha estat molt propera a aquest àmbit, s’ha marcat un clar objectiu. “No deixar ningú enrere, des d’infants a gent gran passant per famílies en risc o persones amb discapacitat”, ha indicat. Té clar que “ningú ha de quedar desemparat”.

Comentaris (13)

Trending