Marsol s’endú a Govern com a número 2 d’Economia el seu primer secretari general comunal

L’advocat Jordi Puy s’afegeix a Joan León i Alain Cabanes com als primers secretaris d’Estat confirmats en departaments que no tenen vinculació directa amb el cap de l’executiu

Comentaris

Jordi Puy al costat de Conxita Marsol en una sessió de consell de comú a final del mandat 2016-2019.
Jordi Puy al costat de Conxita Marsol en una sessió de consell de comú a final del mandat 2016-2019. ARXIU

La ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, s’emporta al Govern qui va ser el seu primer secretari general al comú d’Andorra la Vella. L’advocat Jordi Puy serà el secretari d’Estat d’Economia, Habitatge i Treball i, en principi, hauria de ser un dels dos suports clau de Marsol al ministeri. No està, però, confirmat. El que sí que és clar és que Puy s’afegeix a Joan León i Alain Cabanes com a primers números 2 confirmats en departaments que no tenen vinculació directa amb el cap de l’executiu.

Jordi Puy i Segura, nascut el maig del 1979 a Encamp, és Llicenciat en Ciències Ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona (2002), Llicenciat en Periodisme (2004) i en Dret (2008) per la Universitat Pompeu Fabra. Inicia la seva experiència laboral en el sector de l’enginyeria ambiental. Al 2004 comença a exercir com a periodista en diversos mitjans (com el Diari d’Andorra i TV3) per, finalment, al 2007 incorporar-se com a advocat al despatx Pareja i Associats de Barcelona, especialitzat en dret administratiu i urbanisme.

Al 2010 enceta la seva trajectòria en organismes públics a Andorra com a secretari de comissions al Consell General (interior, afers socials, sanitat i medi ambient, urbanisme, comissió especial de vigilància i prevenció de risc per a l'estabilitat financera) i secretari de la delegació del Consell General a l’OSCE. Posteriorment ocupa el càrrec de secretari general adjunt del Consell General fins al 2016, moment en què és nomenat secretari general del comú d’Andorra la Vella per al mandat 2016-2019. Des del 2020 fins a l’actualitat ha ocupat la codirecció d’un negoci familiar dedicat a l’àmbit de l’agroturisme i la restauració.

Marsol va coincidir amb Puy al Consell General i va ser allà on va constatar les habilitats que la van portar a demanar, gairebé literalment, la seva cessió al Consell, on qui serà ara secretari d’Estat no s’acabava de trobar còmode. Quatre anys després deixaria el comú per vincular-se als negocis familiars a Encamp i, per tant, retornar al sector privat. La titular de Presidència també ha pescat al comú d’Andorra la Vella un altre càrrec de confiança. En aquest cas, el comunicador Xavier Palma s’incorporarà a partir del 30 de maig a Govern com a cap de comunicació, en substitució de Creu Rosell, que passarà a formar part del gabinet del cap de Govern.

DOS JA AVANÇATS

Els altres dos secretaris d’Estat que ha oficialitzat aquest dijous el Govern ja els havia anunciat l’Altaveu. Joan León serà el número 2 d’Ester Molné a Interior i Justícia i Alain Cabanes serà el secretari d’Estat d’Esports i Joventut sota la tutela de Mònica Bonell, titular de Cultura i Esports. El lauredià León repeteix al capdavant d’aquest càrrec després d’haver-lo ostentant els últims quatre anys. Joan León Peso és llicenciat en dret per la Universitat Abat Oliba CEU de Barcelona. Nascut el 1983 a Sant Julià de Lòria, és lletrat del ministeri de Justícia i Interior, i ha estat cap d’àrea d’Afers Generals i Jurídics del Ministeri d’Afers Exteriors. Va ser conseller de Finances del Comú de Sant Julià del 2007 al 2011 i conseller d’Administració i Funció Publica del mateix Comú, del 2011 al 2015. Posteriorment va ser secretari d’Estat de Salut, abans d’assumir la secretaria d’Estat de Justícia i Interior la legislatura passada.

Alain Cabanes és nascut a Andorra la Vella el 1974. Mestre de professió a l’Escola Andorrana, ha estat sempre molt vinculat al món de l’esport en diferents etapes i en diferents modalitats com a esportista, entrenador i finalment com a President a la Federació de Judo el últims 10 anys. Així mateix, ha estat vinculat a càrrecs públics com a conseller d’Esports i Joventut al comú d’Andorra la Vella entre el 2017 i el 2023, moment en que va ser escollit com a Conseller General.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending