Marsol accedeix a la vicepresidència de l'executiva de Demòcrates

El partit ha celebrat el seu sisè congrés ordinari amb set ponències que insten el Govern i als consellers generals a dur a terme diverses accions com collar en el Pacte d'Estat de les pensions

Comentaris

Un moment del congrés de Demòcrates d'aquest dissabte.
Un moment del congrés de Demòcrates d'aquest dissabte. DEMÒCRATES

El sisè congrés de Demòcrates ha nomenat Conxita Marsol en el càrrec de vicepresidenta d'una executiva que també ha renovat alguns càrrecs parroquials com és el cas de Sant Julià de Lòria amb l'arribada d'Eugeni Santiago a la presidència. Marsol substitueix Cristina Serra. Un centenar de militants han assistit al congrés que s'ha fet a Escaldes-Engordany.

Tant el secretari General, Jaume Serra com el president de DA, Xavier Espot han valorat molt positivament el canvi, per l'experiència I qualitat humana que aportarà la cònsol d'Andorra la Vella, i perquè permet al partit "tenir una representació altíssima en l'àmbit institucional", ha dit Serra. "És a dir, --ha afegit Espot--, permet tenir les
tres potes en els càrrecs "més honorífics del partit": la síndica general Roser Suñé (vicepresidenta primera), la cònsol més veterana (vicepresidenta segona) i el cap de Govern (president)".  Ha destacat la personalitat de Marsol a la que veu com una bona cap de Govern "d'aquí a un any i mig o en cinc anys".

Segons Espot, el congrés  "exemplifica molt bé el que és Demòcrates, un projecte comú nacional que compartim entre tots, però que també creu en la riquesa parroquial i territorial del país". Ha recordat que "en un principi se'ns veia com un partit format per derrotar els socialdemòcrates però el temps ha demostrat que som una força consolidada".

Així mateix, s'ha ha encomanat als integrants del partit a la Comissió d’estudi de la sostenibilitat de les pensions de jubilació de la CASS que promoguin totes les actuacions que considerin oportunes per tal d’arribar a un pacte d’Estat, amb el consens més ampli posssible, que permeti millorar de manera significativa la sostenibilitat del sistema públic de pensions sense comprometre el desenvolupament econòmic.

S'ha encomanat al Govern que analitzi la viabilitat de millorar el seguiment de la inversió estrangera 

El president de la secció jove, Adrià Espineta ha elaborat la ponència ‘Reforcem el català, part fonamental de la nostra identitat nacional’. S’ha encomanat al Govern l’activació de l’article 54 de la Llei Qualificada d’Immigració, que fa referència a la renovació del permís de residència bonificada amb el coneixement del català i de forma progressiva fins a garantir el B1. Des de la Comissió d’Economia i Innovació, Ivan Mora ha proposat al Govern que analitzi la viabilitat de millorar el seguiment de la inversió estrangera aplicant criteris de qualitat, diligència deguda i seguiment real de les inversions.

L’acord de Joventut, la salut mental en període post-Covid, i les mesures de dinamisme i d’acceleració de l’economia andorrana han estat altres ponències d’aquest congrés que s’havia de celebrar l’any passat però que es va haver d’ajornar a causa de la pandèmia de coronavirus. La formació commemora els seus deu anys d’existència. 

A excepció de la ponència sobre el català i la de l'acord de Joventut, les altres cinc s'han elaborat partint del debat constructiu que van dur a terme les comissions del partit a partir del pla d'acció H23, un document que conté "els valors, projectes i lleis irrenunciables" per a Andorra, ha destacat el president del grup parlamentari Demòcrata, Carles Enseñat. Però també un document "adaptable" en funció dels "neguits dels ciutadans i de les seves noves necessitats", ha subratllat. En aquest sentit, Serra ha celebrat que la militància de DA hagi fet, a través de les comissions de l'H23 i de les posteriors ponències, "de canal de transmissió entre la ciutadania i els qui governen i legislen".

 

Comentaris (10)

Trending