La majoria parlamentària presenta un pla de xoc per a la branca de jubilació de la CASS

Demòcrates, Liberals i Ciutadans compromesos proposen un Pacte d'Estat que ha de culminar amb l'entrada a tràmit d'un projecte de Llei abans de finals d'aquest any

Comentaris

Costa, Enseñat i Naudi durant la roda de premsa d'aquest dilluns al Consell General.
Costa, Enseñat i Naudi durant la roda de premsa d'aquest dilluns al Consell General. Liberals d'Andorra

Els grups de la majoria parlamentària proposen un Pacte d'Estat sobre les pensions que culminarà amb la presentació a finals d'aquest any d'un projecte de Llei. L'objectiu és fer front a la preocupant situació de la branca de jubilació de la CASS. El president del grup parlamentari demòcrata, Carles Enseñat ha explicat que "abans del 2024 hem de formular les reformes que calguin perquè el sistema no arribi al punt de col·lapse". El 2024 serà quan les despeses comencin a superar els ingressos.

El procés s'iniciarà amb la creació d'una comissió especial formada per tots els membres de Finances però també els ministres d'Afers Socials i Finances. Hi passarien tots els experts que la comissió cregui convenient.  “Els experts diran en quin grau s'hauran de modular, i potser també aportaran altres mesures”, ha indicat Enseñat.

El 15 de juliol es tancaria l'estudi i es proposaria la seva aprovació pel Consell General. Després es formarien un uns grups de treball i abans de finals d'any hauria d'entrar a tràmit legislatiu un projecte de Llei. La previsió és que s'aprovi durant el primer trimestre de l'any vinent i que el format sigui modificant l'actual Llei de la CASS.

Enseñat, que ha estat acompanyat dels presidents liberal Ferran Costa i el de Ciutadans compromesos, Carles Naudi, ha explicat en relació als grups de l'oposició que la proposta  "està oberta a rebre qualsevol modificació perquè segur que ens hi trobarem tots". Entre les possibles accions, hi ha l'augment del preu del punt, canviar l'edat de jubilació, el topall a les pensions màximes o pujar les cotitzacions.

Comentaris (4)

Trending