La majoria celebra l'admissió d'una llei d'actius digitals que el PS defineix d'article divulgatiu

Jover diu que és "una oportunitat per diversificar l'economia i avançar en la digitalització" mentre que Naudi Creu que recull "tots els aspectes que hem d'afrontar com a societat de futur"

Comentaris

El president del grup parlamentari Ciutadans Compromesos, Carles Naudi.
El president del grup parlamentari Ciutadans Compromesos, Carles Naudi. EDUARD COMELLAS / CONSELL GENERAL

El ministre de Finances, Eric Jover ha dit que en relació al pojecte de llei de la representació digital d'actius mitjançant l'ús de la criptografia i de la tecnologia de llibre registre distribuït i blockchain que és "una oportunitat per diversificar l'economia i avançar en la digitalització". El conseller general de Ciutadans Compromesos, Carles Naudi ha considerat que "és un dia important amb l'admissió del text".  Creu que recull "tots els aspectes que hem d'afrontar com a societat digitalitzada". S'ha aprovat per 20 vots a favor i set en contra.

Jover, que ha exposat el criteri favorable del Govern, ha recordat que la legislació haurà de tenir en compte tant els beneficis com els riscos d'aquestes tecnologies. Naudi, per la seva part ha indicat que "és un projecte de llei innovador i que ens obre al món. Generarà llocs de treball". Ha afegit que l'esperit de la proposició és "no ser excessivament intervencionista ni deixar el camp obert per córrer a tothom" i ha afegit que és un sector que pot aportar riquesa i llocs de treball al país.

En el torn d'intervencions, la consellera no adscrita Carine Montaner ha opinat que "la inversió estrangera no funciona perquè molts dels inversors han d'esperar massa temps per obrir un negoci i costa molt obrir el compte bancari". Ha subratllat que amb el projecte de  llei "s'obren noves oportunitats" però ha advertit que "caldrà un control reforçat de l'AFA i de la Uifand". Des de Terceravia, Josep Pintat, ha anunciat el vot favorable de la seva formació, però adverteix que és difícil de regular i que té uns riscos per al país. Ha parlat de l'equilibri entre la inseguretat i l'excessiva pressió burocràtica estatal.

Joaquim Miró, del grup parlamentari socialdemòcrata, s'ha referit a que és un text molt complicat i difícil d'entendre per la majoria de ciudatans. "Les lleis que surten d'aquesta cambra han ser entenedores per als ciutadans. Sembla més un article de divulgació o una pluja d'idees que un articulat d'un projecte". Ha assenyalat que queden aspectes essencials per regular. "Aquest projecte no està adaptat a la realitat". Ha acabat proposant la retirada del projecte i posant a disposició dels grups de la majoria els assessors socialdemòcrates però Naudi ha avançat que no la retiraran. Finalment, Miró ha apuntat que li caldrà fer un curs accelerat de criptomonedes, blockchain, tokens o bitcoin i ha repassat alguns conceptes que esmenta la llei, desconeguts per alguns dels legisladors.

Comentaris

Trending