Macron avisa del camí “sense sortida” que suposaria dir ‘no’ a Europa

El Copríncep francès, en el seu missatge pel 30è aniversari de la Constitució, expressa la confiança que els ciutadans escolliran “l’obertura a Europa i al món”

Comentaris

Macron saluda els consellers generals durant la seva visita al Principat, el 2019.
Macron saluda els consellers generals durant la seva visita al Principat, el 2019. EDUARD COMELLAS / CONSELL GENERAL

El Copríncep francès, Emmanuel Macron, ha fet una crida als andorrans perquè s’aposti per l’acostament a Europa. En el seu missatge institucional pel 30è aniversari de la Constitució, el cap d’Estat gal ha advertit que l’alternativa és un camí “sense sortida”. A la vegada, també ha volgut fomentar la participació dels ciutadans en les eleccions generals del 2 d’abril, fet que considera “fonamental”.

Al llarg de l’escrit, Macron recorda la importància que per a Andorra va tenir el procés constituent, que va ser “fruit d’un treball i d’un esforç col·lectiu” on cada actor “va poder matisar les seves diferències i apropar els seus punts de vista”. Sobre el text, ha defensat que “demostra des de fa 30 anys que respon a una visió històrica moderna, sense trencar la tradició secular del sistema institucional” i que “permet Andorra afrontar amb valentia i responsabilitat els reptes del segle XXI”.

I entre aquests, no es pot oblidar, hi ha la negociació amb la Unió Europea. I aquí és on ha volgut fer la crida. “Com a Copríncep, garant de la permanència i continuïtat d’Andorra, tinc confiança en la capacitat de les andorranes i dels andorrans per escollir el camí de l’obertura a Europa i al món, en comptes d’un altre sense sortida i replegat en si mateix”, indica en l’escrit. És a dir, l’advertència està fet: tot el que no sigui tancar i acceptar l’acord d’associació, seria un pas enrere.

Macron també fa una referència als comicis previstos pel 2 d’abril. I aprofita per demanar que l’abstenció sigui la mínima. “És fonamental per al futur del Principat, per a la seva cohesió, que la participació en aquestes eleccions sigui la més alta possible”, ha destacat el cap d’Estat francès.

Etiquetes

Comentaris (28)

Trending