López denuncia la manca de “polítiques decidides” per l’habitatge i la crisi de poder adquisitiu

El líder del PS etziba a Espot que “Andorra està pitjor que quan vostè va arribar” i lamenta que, amb els lloguers, s’hagi deixat que “l’especulació immobiliària hagi passat per sobre el dret a un pis digne”

López, durant els instants previs al debat.
López, durant els instants previs al debat. PS

“Andorra està pitjor que quan vostè va arribar”. Així de contundent ha estat Pere López en la seva intervenció durant el darrer Debat d’Orientació Política de la legislatura. El president del grup socialdemòcrata ha carregat amb duresa contra el Govern i el seu cap, Xavier Espot, a qui ha acusat de “no prendre mesures decidides per solucionar els problemes actuals”. Entre ells, ha denunciat l’actual situació de l’habitatge i els salaris massa baixos.

López ha recordat que, actualment, Andorra passa “per la pitjor crisi de poder adquisitiu de la nostra història” amb un “cost de la vida que no para de pujar mentre els salaris no donen per més”. I, davant aquesta situació, ha denunciat que “no es prenen mesures decidides”. I, el que al seu entendre és pitjor, la sensació que “no hi ha expectatives de millora un cop escoltat el seu discurs d’aquest matí.

Un exemple que ha volgut posar és el mercat de lloguer. En aquest sentit, López s’ha mostrat especialment crític. “Pisos per a grans inversors i per a l’especulació mentre la població i la classe mitjana i treballadora està patint les conseqüències de les seves polítiques”, ha lamentat. Des del PS s’ha denunciat que “l’especulació immobiliària ha passat per sobre del dret a un habitatge digne i assequible”.

Durant la seva intervenció, López també ha demanat mesures en altres àmbits. Entre elles, la implementació general del règim del tercer pagador a la CASS o anar més enllà amb les bonificacions als carburants. També ha posat en relleu que en l’actual situació inflacionista pateixen especialment aquelles persones que cobren un salari mínim que, ha remarcat, continua lluny de l’estàndard reclamat per la Carta Social Europea.

El líder del PS ha afirmat que “és el moment de parar, d’aturar-se, de pensar i decidir el model de país que ens cal”. Aquest, ha advertit, “l’hem de poder llegar als nostres fills”. Per això, “cal abandonar l’actual, el ‘laissez faire’ i el ‘qui més té més pot i més mana’, el d’un liberalisme exacerbat i mal entès”. Per això, s’ha mostrat partidari d’una Andorra “on cadascú de nostres i tingui lloc, que tingui en compte les necessitats de les persones, de progrés i inclusiu”.

Comentaris

Trending