Liberals topa amb moltes dificultats per fer candidatures per manca de personal disponible

La formació presidida per Jordi Gallardo amb Josep Maria Cabanes de cap de cartell convoca congrés per al 12 de febrer per presentar les llistes que finalment concorrin a les properes generals

Liberals tornaran a celebrar congrés, en principi, el dia 12.
Liberals tornaran a celebrar congrés, en principi, el dia 12. LIBERALS

Liberals s’està trobant amb nombroses dificultats per fer candidatures en solitari per manca de persones disposades a concórrer als comicis i, a més a més, en moltes de les parròquies els demòcrates, amb qui voldrien pactar, ja els han tancat la porta pels morros. De fet, el cap de cartell liberal, Josep Maria Cabanes, continua insistint que s’hauria de fer un front comú de centredreta però pressiona amb llistes en solitari en rebre carbasses.

Cabanes insistia aquest migdia a través del programa d’ATV ‘La rèplica’ que caldria aquesta unitat del centredreta. Però els fets no acompanyen les paraules. I tampoc les gestions que es fan per intentar treure algun rèdit de possibles pactes o llistes en solitari. A Andorra la Vella Demòcrates podria estar interessat en pactar amb els liberals però hauria demanat com a prioritat que el candidat sigui Jordi Cerqueda.

L’únic que hi ha clar -i sempre es pot canviar- és que la direcció liberal ha convocat per al 12 d’aquest mes, un diumenge, un congrés extraordinari que hauria de servir per fer una modificació estatuària, per fixar les quotes d’afiliació al partit i, sobretot, per validar i oficialitzar les llistes que finalment s’hagin pogut configurar

Les darreres hores s’han estat fent contactes -Cabanes, Jordi Gallardo, Xavier Coma, Toni Garcia- per intentar convèncer el fill de l’ex-síndic general Francesc Cerqueda i no hi ha manera. En una llista en solitari, Cerqueda ni s’ho plantejaria. Però és que ni aliat amb els ‘taronges’ no té per ara cap intenció d’anar a la contesa electoral. Una situació similar es donaria a Sant Julià, on els demòcrates no haurien tancat del tot la porta a una aliança sempre que el candidat liberal sigui ‘potent’. En aquest sentit s’havia posat sobre la taula el nom d’Adrià Pintat que, a més, podria deixar en fora de joc Unió Laurediana.

A Encamp i a Ordino, els demòcrates sí que han tancat del tot la porta als liberals. En el primer cas, hi ha hagut un intent d’acostar-se a l’aliança socialdemòcrata sense que de moment hagi reeixit res. I a Ordino, els intents dels dirigents liberals (Cabanes, Coma) de convèncer alguns simpatitzants perquè concorrin als comicis sota la seva marca de moment han topat amb negatives. Eva Choy no qualla massa però no està del tot descartat que acabi fent el salt a la nacional.

A Escaldes, el nucli dur demòcrata, és a dir, Xavier Espot i el seu entorn, prefereixen Acció. I a la Massana els taronges i CC ja han tancat totalment un acord en què no hi tenen cabuda els liberals, que tampoc no tenen prou personal disponible, ara per ara, per presentar-se com alternativa, situació que sí que sembla que es donarà a Canillo, on el desgast demòcrata és molt elevat i qualsevol opció diferent que sorgeixi pot tenir opcions d’endur-se els dos consellers generals en joc.

Sia com vulgui, l’únic que hi ha clar -i sempre es pot canviar- és que la direcció liberal ha convocat per al 12 d’aquest mes, un diumenge, un congrés extraordinari que hauria de servir per fer una modificació estatuària, per fixar les quotes d’afiliació al partit i, sobretot, per validar i oficialitzar les llistes que finalment s’hagin pogut configurar. De moment, el més calent és a l’aigüera.

Comentaris (16)

Trending