Liberals potencia les relacions internacionals amb els seus socis europeus

En les trobades mantingudes per Costa, Puig i Estrella, el primer ministre luxemburguès s’ha mostrat compromès en treballar perquè Andorra assoleixi un bon acord amb la UE

Comentaris

Ferran Costa i Toni Puig amb Xavier Bettel.
Ferran Costa i Toni Puig amb Xavier Bettel. LIBERALS

El Congrés de l’Aliança de Liberals i Demòcrates a Europeu (ALDE) celebrat a Dublín, Irlanda, ha servit perquè Liberals d’Andorra hagi posat en valor les bones relacions internacionals que manté amb la resta de partits liberals del continent. Una de les principals trobades mantingudes per la delegació liberal andorrana ha estat amb el primer ministre de Luxemburg, Xavier Bettel.

Durant tres dies, la delegació andorrana formada per Ferran Costa, president del Grup Parlamentari Liberal, Toni Puig, secretari de Relacions Internacionals, i Gerard Estrella, vicepresident de Liberals, han mantingut trobades amb polítics europeus de primer nivell entre els quals s’hi troben primers ministres, eurodiputats i diputats nacionals.

Bettel ha ressaltat les bones relacions entre els dos països i el seu compromís perquè Andorra assoleixi un bon acord d’associació amb la Unió Europea UE). En el mateix sentit s’ha manifestat, el recentment escollit copresident de l’ALDE, el búlgar Ilhan Kyuchyuk, que ha mostrat el seu suport a l’acostament d’Andorra a la UE durant la reunió de líders polítics que ha tingut lloc durant el congrés.

IMG 4805
Costa i Puig amb l'eurodiputada alemanya Svenja Hahn.

Una altra de les trobades transcendents ha estat amb Svenja Hahn, eurodiputada alemanya i flamant vicepresidenta de l'ALDE, a qui s’ha transmès la importància de tenir en compte els països petits en institucions d’un abast tan gran com la Unió Europea. Per la seva banda Hahn s’ha mostrat disposada a traslladar aquesta petició als seus companys de l’Eurocambra.

L’auge del populisme en l’àmbit europeu s’ha tractat amb la diputada britànica Sal Brinton que ha expressat la seva preocupació per un tema al qual cal fer front decididament. Tant Brinton com Ferran Costa i Toni Puig han coincidit en la necessitat de posar totes les eines democràtiques necessàries per combatre el populisme i les 'fake news’ que el suporten.

Comentaris

Trending