Liberals nega que hi hagi “cap canvi ideològic ni de rumb”

El congrés de la formació valida l’entrada a l’executiva de Sergi Alís i Xavi Coma per suplir els militants que s’han dona de baixa, al mateix temps que Gerard Estrella recupera la secretària d’organització

Votació unànime de tots els assistents al congrés.
Votació unànime de tots els assistents al congrés. Liberals d'Andorra

Liberals ha celebrat aquest dimecres el “congrés de tràmit” que ha servit principalment per revalidar l’executiva de la formació. Almenys aquests membres que continuen al partit. A l’òrgan de direcció entren Sergi Alís i Xavi Coma per suplir aquells membres que han decidit deixar la militància. També s’ha volgut, però, negar que s’hagi produït cap “canvi ideològic ni de rumb”.

Ha estat, tot s’ha de dir, un congrés curt. Si fa no fa, un quart d’hora. O menys. L’objectiu era, bàsicament, aprovar la nova direcció. Calia suplir els dos exdirigents que formen part de les baixes sofertes els darrers dies: Jèssica Gastó i Josep Fusté, aquest darrer, fins ara secretari d’organització. El càrrec el recupera Gerard Estrella, que ja ho havia estat en una etapa anterior. I els qui entren passen a ser vicepresidents: Sergi Alís i Xavier Coma.

Curt... i plàcid. Tots els assistents -al voltant de la cinquantena- han votat favorablement els canvis en l’executiva. Cap abstenció ni cap vot contrari. Per tant, almenys la militància que resta a la formació avala la línia que vol seguir el futur cap de llista, Josep Maria Cabanes.

Una línia que, han assegurat, no varia en excés de la que se seguia fins ara. “Al contrari”, ha afirmat qui fou ministre d’Interior. “Liberals sempre hem estat innovadors, avantguardistes i ens hem avançat als canvis”, ha defensat. Tant ell com el president, Jordi Gallardo, han volgut refermar aquest argument. Especialment, davant els motius esgrimits per una figura clau fins ara del partit com Marc Forné, que aquest dimecres ha anunciat la seva baixa.

L'ex cap de Govern i, ara, ex militant de Liberals, Marc Forné.

Relacionat

Marc Forné deixa Liberals

Gallardo, ha valorat l’anunci i ha admès que “no és una bona notícia”, al mateix temps que ho ha emmarcat en “una decisió personal”. Ara bé, també ha negat que, com ha denunciat l’antic cap de Govern, “hi hagi hagut cap canvi ni de rumb ni ideològic”. Al seu entendre, “prefereixen posar aquest motiu perquè és més fàcil que dir el real”.

Des de la direcció ‘blava’, s’ha reconegut que, Forné, a banda, hi ha altres baixes, però s’ha volgut assegura que, també, altes. I aquestes en són més. “El doble”, ha afirmat la secretària general, Maribel Lafoz. “Els partits són entitats vives, amb gent que hi entra i que hi surt”, ha indicat, per la seva banda, Gallardo.

Sobre el fet que no tinguin grup parlamentari, el discurs també ha estat unitari. Tots tres han assegurat que “no ens preocupa” i han expressat la convicció que “hi haurà responsabilitat per permetre que continuï la legislatura”. Per això, no es plantegen, ara per ara, reclamar el retorn de l’escó. De fet, Lafoz ha recordat que “en el passat hem tingut casos similars i no es va renunciar” i s’ha mostrat partidària de “no entrar en aquesta guerra”.  

Comentaris (3)

Trending