Liberals: llista nacional en solitari i aliances per a les parroquials

La formació que hauria de liderar Josep Maria Cabanes està trobant moltes dificultats per trobar suports en tots els àmbits

Comentaris

Josep Maria Cabanes en una compareixença.
Josep Maria Cabanes en una compareixença. Toni Solanelles

Malgrat les moltíssimes dificultats que està trobant els nous-vells liberals, la formació que hauria de liderar almenys des del punt de vista electoral Josep Maria Cabanes manté el repte de poder confeccionar una llista nacional en solitari i, alhora, trobar aliances que li permetin tenir representació en tantes circumscripcions territorials com sigui possible. La missió no és senzilla, i la fragmentació del panorama polític andorrà no ho facilita gens ni mica.

De fet, l’atomització liberal ha deixat hores d’ara amb poques possibilitats de tenir representació tant a la facció més tradicional, representada pels Liberals d’Andorra de Cabanes i Jordi Gallardo, com al sector més renovador hores d’ara constituït com a Acció i que té en la ministra Judith Pallarés i els quatre consellers generals amb representació a la cambra parlamentària (Ferran Costa, Marc Magallón, Eva López i Sílvia Ferrer) com a principals cares visibles.

Són molts els grups, partits, formacions, grupuscles i moviments que estan avaluant possibles pactes. Amb tot, totes les formacions voldrien batre’s en solitari en la llista nacional i trobar mecanismes de col·laboració en les candidatures parroquials. Fins i tot Demòcrates es troba en aquesta cruïlla de camins. I Liberals ha refermat en un comunicat emès aquest dimarts que també és la seva voluntat.

L’única formació que no té una intenció especial d’acudir en solitari enlloc és Progressistes-SDP, que voldrien que és constituir un gran front nacional que fos capaç de treure el país de l’atzucac en el qual es veu, des del punt de vista econòmic i social, immers. Per contra, Concòrdia o Andorra Endavant serien més proclius d’anar en solitari en totes les circumscripcions on es puguin presentar.

Comentaris (10)

Trending