Liberals ja treballa en solitari per llistes territorials un cop sap que hi haurà pocs pactes amb DA

Jaume Bonell es perfila per liderar la candidatura ‘blava’ a Canillo, mentre que s’assegura que a altres parròquies també hi haurà noms “potents”; Andorra la Vella seria l’únic lloc on s’aniria amb els ‘taronja’, amb Jordi Cerqueda de número 2

Comentaris

Jaume Bonell.
Jaume Bonell. SFGA/J.A.VILADOT

Malgrat que el desig era un pacte global, Liberals comença a entendre que, si vol estar present a les territorials de moltes parròquies, ha de moure’s pel seu compte. Demòcrates sembla decidida a anar pel seu compte en la majoria d’elles. Amb l’excepció d’Andorra la Vella, on després del pacte ‘socialdemòcrata’ els ‘taronja’ tenen clar que sols partirien amb molt poques opcions. La formació blava, per això, ja busca candidats. A Canillo l’elegit seria Jaume Bonell, mentre que a la capital, el nom que es voldria situar a la candidatura seria el de Jordi Cerqueda.

Els darrers dies, no es pot negar, DA ha trepitjat l’accelerador a l’hora de confeccionar llistes. A la Massana, culminant l’acord amb Ciutadans Compromesos. A Canillo, amb Guillem Casal i Jordi Jordana; a Ordino, repetint el tàndem Sandra Codina i Berna Coma. I a Encamp, fa dies que tot apunta a una altra reedició: Jordi Torres i Maria Martisella. Per tant, a priori, en cap d’aquests llocs es buscaria el suport de Liberals. Com tampoc es feia ja a Escaldes, ja que s’entenia que era millor opció Acció, pel potencial atractiu com a candidat de Marc Magallón.  

Fonts properes a Liberals asseguren que hi ha pla ‘B’ a no pactar amb DA gairebé a cap lloc; i amb noms “potents”, com seria el de Bonell

I els ‘blaus’ ho comencen a tenir clar. Fonts properes a la formació, però, asseguren que hi ha pla B. I afirmen que seria “potent”. Es treballa, s’assegura, per tenir llistes a totes les parròquies, tot i que s’acceptaria renunciar a Sant Julià si finalment hi hagués entesa amb Terceravia. Aquí s’havia tingut avançat una proposta de pacte amb Demòcrates que situava Helena Mas al capdavant del cartell -tampoc es descarti que acabi sent igualment candidata en la llista ‘taronja’- i Adrià Pintat com a representant Liberal.

Una d’aquestes seria Canillo, on es creu que es pot aconseguir el suport de part de la població, descontenta amb DA després d’anys al capdavant del comú. I aquí és on es vol jugar una carta que es considera, sinó guanyadora, sí que amb opcions. La de Jaume Bonell. L’actual director de Mobilitat, a prop de la jubilació, hauria acceptat ser el cap de llista.

A Andorra la Vella també seria l’únic lloc on finalment s’embastaria un acord amb DA. Malgrat que la idea inicial apuntada fa unes setmanes pel futur candidat a cap de Govern dels ‘blaus’, Josep Maria Cabanes, era buscar un pacte “global” amb els ‘taronja’, aquest està cada  cop més allunyat. Però la necessitat a la capital és clara. Davant una unió entre PS i Progressistes-SDP, anar per separat els deixa, a tots dos, sense opcions.

A aquesta parròquia el nom que es vol posar sobre la taula per formar part de la llista seria el de Jordi Cerqueda. Militant de llarga trajectòria a la formació, fa anys que es troba al capdavant del comitè local a Andorra la Vella. Cal recordar que, fa quatre anys, a l’hora de negociar també una candidatura conjunta, llavors amb el PS en el marc del paraigua ‘d’Acord’, Cabanes era el nom desitjat però per motius laborals no va ser possible. Al final, l’escollida va ser l’actual consellera Sílvia Ferrer.  

Comentaris (27)

Trending