Jura del Tribunal de Comptes amb un nou pla estratègic damunt la taula

L’ex-batlle Núria López, col·locada pels demòcrates, ha fet el tradicional acte de promesa, conjuntament amb Francesc d’Assís Pons i Carles Sansa, que són renovats com a president i membre, respectivament

Núria López durant el moment de jura a la Casa de la Vall.
Núria López durant el moment de jura a la Casa de la Vall.

La Casa de la Vall ha acollit avui la jura de la renovació dels membres del Tribunal de Comptes. Concretament, Francesc d’Assís Pons, actual president, i Carles Sansa, han donat continuïtat al seu pas per l’organisme oficial. D’altra banda, la controvertida ex-batlle, Núria López, estrenarà el seu nou lloc com a membre, escollida pels demòcrates. En aquest esdeveniment, Pons ha afirmat que s’està treballant en un “nou pla estratègic a mitjà termini per incrementar i poder dur a terme treballs que inclou criteris per poder donar recomanacions sobre la utilització dels recursos de l’organització pública”.

Núria López ja forma part de forma oficial del Tribunal de Comptes. La seva incorporació ha alçat polseguera, però avui ha fet la jura del seu nou càrrec com a membre davant la síndica, Roser Suñé. D’aquesta manera, s’inicien sis anys durant els quals formarà equip amb Pons, al capdavant com a president, i amb Sansa.  Va ser escollida pels demòcrates, agafant així el relleu de Montserrat Montes, designada pel grup liberal i que ha deixat enrere el seu lloc.

Posteriorment a la jura, el president ha explicat que s’està portant a terme un pla estratègic a mitjà termini, apuntant que “la tasca ha d’anar progressant i creixent”, anant una mica més enllà dels informes de fiscalització de regularitat, control financer i de legalitat. D’aquesta manera, busquen “poder dur a terme treballs que portin un valor afegit”, és a dir, passar de donar únicament ‘avisos’ a poder donar recomanacions per ser més eficients i eficaços en la seva tasca. Per poder portar-ho endavant, Pons ha assegurat que s’està treballant en una formació interna del personal.

Núria López (esquerra) i Resma Punjabi.

Relacionat

Demòcrates ‘col·loca’ la controvertida ex-batlle Núria López al Tribunal de Comptes

Dintre o fora d’aquest pla, també s’està valorant la possibilitat de modificar l’actual règim sancionador. Amb els canvis, es passaria a sancionar “a les persones que han actuat de certa manera, i no a l’entitat”. El motiu és que les sancions econòmiques a les entitats fiscalitzades “minva l’efectivitat”, sobretot si compten amb recursos o subvencions de l’Estat. L’alternativa per poder fer-ho, segons ha explicat Pons, seria a través de la Llei de Finances Públiques i la Llei General de Finances Comunals, “on en l’apartat de responsabilitats queda força mirat”, a més, lligar a la Llei de Funció Pública. El treball que queda per davant “és important”, i no estarà enllestit abans que acabi la legislatura actual del Consell General.

D’altra banda, pel que fa al personal del Tribunal de Comptes, Ponts ha afirmat que “s’estan redistribuint els recursos sense augmentar el pressupost”. A més del personal propi, l’organisme compta amb col·laboracions amb altres empreses d’auditoria externes. Per tant, el que fan és “bascular i treure una mica de recursos per treure personal d’aquesta dotació pressupostaria”. Així, el que aconsegueixen és “treure més rendiment de la partida econòmica”.

1636386933535
 

 

Comentaris (1)

Trending