Guillem Forné reconeix que “l’ambient al comú no és massa còmode” després d’anunciar una alternativa

El conseller de Cultura al comú i exmembre d’Acció assegura que “hi ha gent que ens empeny per tal de presentar una alternativa” i reconeix que li agradaria encapçalar el projecte

Guillem Forné
Guillem Forné Albert Sanjuan

La idea de presentar una candidatura alternativa a la de Ciutadans Compromesos al comú de la Massana segueix endavant. Així ho ha exposat Guillem Forné, conseller de Cultura de la corporació i qui va ser membre del comitè parroquial d’Acció. Manifesta que l’ambient a la corporació “no és molt còmode” i “la gent ens està empenyent perquè a la parròquia hi pugui haver una alternativa”. Reconeix que li encantaria encapçalar la llista en les eleccions del pròxim desembre.

La dissolució del comitè parroquial d’Acció a la Massana per les discrepàncies entre militants i simpatitzants, ha comportat que bona part d’aquestes persones vulguin impulsar una candidatura de cara als comicis comunals del desembre i poder plantar cara a Ciutadans Compromesos. En declaracions a l’Altaveu, Guillem Formé posa en relleu que “el grup de persones s’ha ampliat des del moment que vam anunciar la nostra intenció”. Considera que “una parròquia tan activa com és la Massana ha d’haver-hi més opcions, debat, crítica i autocrítica”. En aquest sentit, diu, que hi ha gent que els està empenyent perquè hi hagi una alternativa. Reconeix que “fa quatre anys només hi havia una llista i, malgrat que jo hi formava part, em va saber greu”.

L’ambient al comú, segons el conseller de Cultura “no és massa còmode”. Insisteix que “estaria disposat a fer el pas a l’oposició, però crec que el que estic aportant al comú i el què em queda per fer entra dins d’aquest control”. Cal tenir en compte que la trencadissa en el si del comitè parroquial d’Acció es produeix perquè no es compartia la decisió de reforçar el pacte amb Demòcrates, partit del qual, entenen, s’haurien de distanciar.

Els integrants de la candidatura electoral, que ara han deixat el partit, durant l'enganxada de cartells, amb Judith Pallarés.

Relacionat

Una vintena de militants i afiliats d’Acció a la Massana es donen de baixa contraris al pacte amb DA

El moviment que, encara és embrionari, diu, el formen persones de diferents sensibilitats, no només els exmembres d’Acció. Considera que cal deixar els colors de costat perquè “la gestió comunal és la què és i el que volem són persones amb ganes de treballar i donar a la ciutadania una alternativa”.

Guillem Forné no amaga que li agradaria encapçalar el projecte. “No tanco la porta a fer-ho, estaria encantadíssim”, ha expressat. Tot i això, deixa clar que “si he de repetir a la conselleria de Cultura, no tindria cap problema perquè m’apassiona”.

Comentaris (27)

Trending