Govern no pensa replantejar-se la taxa de carboni

Espot recorda que ja es va fer un diàleg previ amb l'Associació d'Importadors i Distribuidors de Carburants i que el text està a tràmit parlamentari

Comentaris

Sortidors de benzina.
Sortidors de benzina. ARXIU

El cap de Govern, Xavier Espot ha manifestat aquest dissabte que el Govern no pensa replantejar la taxa de carboni i ha recordat que "el projecte ja ha estat entrat a tràmit parlamentari". Ha dit que "ja vam fer un diàleg previ amb l'Associació d'Importadors i Distribuidors de Carburants que va conduir a establir precisament unes certes demores en l'entrada en aplicació d'aquesta llei".

Ha subratllat en declaracions durant l'aplec de Canolich que "és una llei de la quan depenen altres mesures molt beneficioses per a la ciutadania i per anar caminant poc a poc cap a la gratuïtat del transport públic i hem de ser conscients que si ho volem allargar més voldrà dir que les contrapartides positives per al conjunt de la població també s'hauran d'allargar perquè no hi ha diners per a fer-hi front. Per tant crec que aquest diàleg continuarà durant la tramitació de la llei però entenc que les idees principals d'aquest projecte de llei s'haurien de mantenir".

L’Associació d’Importadors i Distribuïdors de Carburants d’Andorra (Asidca) creu que la imposició de la taxa de carboni suposarà gravar dos cops les emissions de CO2. I és que, tal i com recorda l’entitat, des del 2016 la taxa de tinença de vehicles ja grava en funció del que contamina el vehicle i no pas de la seva potència. Així doncs, la quota sobre la taxa de tinença de vehicles per a turismes i furgonetes varia en funció de les emissions de CO2 d’aquests.

Per un cotxe que emet menys de 120 grams de CO2 per quilòmetre cal satisfer 24 euros. Pels que estan entre els 120 i els 160 grams de CO2 per quilòmetre, 48 euros. Pels que tenen unes emissions d’entre 160 i 200 grams de CO2 per quilòmetre, 96 euros. I pels que emeten més de 200 grams de CO2 per quilòmetre, 192 euros.

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending