Govern investiga la compra d’empreses de seguretat després que l’oposició parli de monopoli

Jordi Font, del PS, i Joan Carles Camp, de Terceravia, alerten de les adquisicions dutes a terme per una companyia espanyola

Comentaris

El conseller socialdemòcrata, Jordi Font.
El conseller socialdemòcrata, Jordi Font. PS

El Consell General ha aprovat aquest dijous per assentiment la Llei de seguretat privada. Ho ha fet després que els consellers del PS i Terceravia hagin mostrat el seu temor perquè el sector no es converteixi en un monopoli per la compra de diverses empreses. El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell ha anunciat que s'estan investigant aquestes operacions.

El conseller de Terceravia, Joan Carles Camp ha recordat que és un sector que s'ha vist afectat per la crisi econòmica provocada per la pandèmia i que un grup espanyol ha anat adquirint empreses andorranes i ha advertit d'un possible monopoli afirmant que "els poders públics han de vetllar perquè aquesta situació no passi". Ha destacat que "la la llei pot crear diferències entre les empreses ja establertes i les noves" .

Des del PS, Jordi Font ha coincidit amb Camp sobre el monopoli, tot i que ha reconegut que era necessari regular el sector. "Esperem que aquesta llei doti de seguretat legislativa a aquest sector que està agafant molta importància". Ha mostrat la seva estranyesa perquè el mateix grup que va presentar el projecte legislatiu hi va fer 17 esmenes. Font ha encomanat a Govern que completi els reglaments necessaris per a que la Llei sigui eficient i en un període de temps més curt de l'establert.

Un distintiu d'un vigilant de seguretat privada.

Relacionat

El sector de la seguretat privada disposarà de dos anys per adaptar-se a la nova llei

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell ha dit en relació al tema del monopoli que s'està investigant si hi ha alguna cosa estranya en la compra de les empreses de seguretat. En aquest sentit, el conseller demòcrata Joan Carles Ramos ha opinat que les compres d'empreses formen part d'una transacció comercial. "Amb l'obertura de la inversió estrangera es va constatar que era un sector amb expansió". Ramos ha afirmat que "la seguretat pública ha estat àmpliament regulada. Calia ara renovar la normativa de seguretat privada, que s'ha quedat obsoleta. L'entorn actual té una major complexitat i requereix una normativa molt més exhaustiva".

En relació a la petició de Font sobre els reglaments. Rossell ha indicat que "és un sector complementari a la seguretat pública i assegura que "es treballarà en l'elaboració dels reglaments, però caldria més temps".

Comentaris

Trending