El Govern defensa la validesa dels contractes d’ActuaTech pels quals demanava PS

La consellera socialdemòcrata Susanna Vela va entrar una pregunta escrita sol·licitant per la base jurídica que sustentava i justificava la modalitat de les convocatòries

Comentaris

La consellera general del PS, Susanna Vela.
La consellera general del PS, Susanna Vela. PS

La consellera socialdemòcrata Susanna Vela va entrar una pregunta escrita fa unes setmanes demanant per la base jurídica que sustentava i justificava la convocatòria i licitació de dos concursos internacionals de la ja extinguida ActuaTech. Sobretot, per la modalitat negociada que, explicava no es trobava a l’ordenament jurídic andorrà, però sí als dels països veïns, com Espanya o França. En una resposta escrita, el Govern ha defensat que, tot i que no és una modalitat que es preveu a la Llei, “compleix íntegrament els principis” que es corresponen a una fundació.

El Govern ha explicat que la Fundació Privada del Sector Públic ActuaTech (actualment Andorra Recerca i Innovació), no estava sotmesa a la Llei de contractació pública, però sí a la Llei 11/2008 de fundacions. En aquest sentit, i per justificar el mode de contractació que es va dur a terme, exposen que a l’apartat 41 d’aquesta Llei s’indica que “han de sotmetre la contractació als principis de publicitat, concurrència i objectivitat”.

Els contractes pels quals va demanar Vela a finals del mes de novembre, i dels quals ja explicava que s’havia fet una demanda d’informació amb anterioritat, són dos que es van fer a l’agost. En concret, el de ‘Serveis d’acompanyament de governança’, licitat el 20 d’agost a Pricewaterhousecoopers Serveis Professionals Andorra S.L.U, per 228.690 euros, i als ‘Serveis de definició del model d’interoperabilitat de país qualitat de la dada’, licitat el 26 d’agost del 2021 a Deloitte Andorra Auditoris i Assessors S.L per un import de 134.198 euros. El que exposava Vela és que la modalitat negociada no existeix dintre del marc jurídic del país, tot i que sí que ho fa en la jurisprudència d’Espanya o França.

Tot i això, el Govern admet que, efectivament, la modalitat negociada no està “prevista en la Llei de contractació pública del 9 de novembre del 2000”, com bé indicava Vela. Però, recorda que aquesta no és la que s’aplicava a la Fundació. Per tant, l’argument és que la contractació “compleix íntegrament els principis de publicitat, concurrència i objectivitat”, als quals sí que s’havia d’adaptar ActuaTech.

Comentaris

Trending