Finances i Afers Socials, les dues peces que falten del trencaclosques de Govern

Espot admet que té gairebé enllestit el futur gabinet, tot i que no el donarà a conèixer fins després de la presa de possessió, i que encara ha de tancar aquestes dues carteres

Espot s'abraça amb Raul Ferré, futur ministre de Territori, sota la mirada a la dreta de Jordi Torres, que agafarà Turisme i Promoció Comercial.
Espot s'abraça amb Raul Ferré, futur ministre de Territori, sota la mirada a la dreta de Jordi Torres, que agafarà Turisme i Promoció Comercial. ALTAVEU MÈDIA

El trencaclosques del nou Govern està gairebé enllestit. Així ho ha reconegut Xavier Espot pocs minuts després de ser elegit pel Consell General com a nou màxim responsable de l’executiu. Ha admès que tot just queden per quadrar dues carteres: Afers Socials i Finances. La resta ja les tindria aparaulades, tot i que ha deixat clar que no confirmarà cap nom fins dilluns. Serà llavors, a la tarda, quan hagi pres possessió oficialment, que desfullarà la margarida.

Espot no ha tingut problemes a l’hora de comentar que la tasca de completar el gabinet l’ha anat avançant “de forma paral·lela” a la preparació del debat d’investidura. I ha apuntat que ja li queden “poques peces a encaixar”. Bàsicament, dues.

En concret, falta per concretar qui liderarà dos ministeris que, no ha negat, són d’extrema importància. Per un costat, Afers Socials. Per l’altre, Finances. La resta els té embastats. I, per tant, els podrà confirmar el mateix dilluns a la tarda, quan s’hagi completat l’acte de jura o promesa del càrrec, al qual accedeix per segon cop.

El que ha volgut assegurar és que la decisió no dependrà en cap cas de quotes de partit, tot negant que Afers Socials hagi de ser necessàriament per algun representant d’Acció. “No n’hi ha. Anem a buscar els millors perfils”, ha afirmat. Tot i això, sí que és cert que la formació de Judith Pallarés tindria certa preferència a l’hora d’ocupar aquesta cartera.

La resta de l’executiu, tal com ha anat avançant els darrers dies Altaveu, el conformen Conxita Marsol (Presidència, Economia i Habitatge), Ladislau Baró (Relacions Institucional i Educació), Imma Tor (Exteriors), Raul Ferré (Territori), Jordi Torres (Turisme i Promoció Comercial), Helena Mas (Salut), Esther Molné (Justícia i Interior), Guillem Casal (Medi Ambient i Agricultura) i Mònica Bonell (Cultura).

També ha avançat la voluntat de posar en marxa “com més aviat millor” el pacte d’Estat proposat per la negociació de l’acord d’associació amb la Unió Europea, que ha estat acceptat per la majoria de grups del Consell. Ha explicat que cal celeritat per “poder donar el vist-i-plau a tot el que s’ha acordat sota reserva”. I, per fer-ho, cal prèviament poder-ho traslladar als grups.

Comentaris (2)

Trending