Filloy i Ubach agafen les tasques del ja ex ministres Marín i Torres Falcó

El BOPA publica el decret de cessament dels membres de Govern que han de prendre possessió com a consellers generals, inclòs Xavier Espot, les responsabilitats del qual cauen en mans de Jordi Gallardo

Comentaris

Espot entra a la sessió constitutiva del Consell General.
Espot entra a la sessió constitutiva del Consell General.

La sessió constituent de la novena legislatura ja està en marxa. I tres dels seus protagonistes són Xavier Espot, Trini Marín i Jordi Torres Falcó, fins ara ministres. Abans de prendre possessió, lògicament, han hagut de presentar la dimissió com a membres del Govern. Fins a la proclamació del nou màxim responsable de l’executiu, Jordi Gallardo, Maria Ubach i Víctor Filloy agafaran temporalment les seves responsabilitats.

Així queda establert en el decret publicat aquest matí al BOPA. En ell, i seguint la legislació, Espot delega les facultats com a cap de Govern a l’actual ministre de Presidència, Economia i Empresa en funcions, Jordi Gallardo. Es deixa clar que aquesta decisió es mantindrà vigent “fins a la constitució” de l’executiu “de la propera legislatura”.

Paral·lelament, també s’explica que Torres, ministre de Turisme i Telecomunicacions, i Marín, d’Administració Públiques i Participació Ciutadana, també en funcions, cessen definitivament com a membres del Govern. I les seves responsabilitats les agafen Víctor Filloy, actual gestor de Territori i Habitatge, i Maria Ubach, que suma aquestes tasques a Exteriors.

Comentaris

Trending