Ferran Costa declina incorporar-se al Govern i Espot continua amb Afers Socials i Finances en l’aire

El fins fa poques setmanes president del grup parlamentari independent i actualment vicepresident d’Acció ha comunicat aquest dijous al cap de l’executiu que rebutja l’oferiment que li havia fet fa uns dies

Ferran Costa en una de les darreres compareixences al Consell General.
Ferran Costa en una de les darreres compareixences al Consell General. CONSELL GENERAL

Ferran Costa ha declinat incorporar-se al gabinet ministerial que està acabant d’ultimar l’ara ja cap de Govern, Xavier Espot. El líder demòcrata havia proposat al dirigent d’Acció i fins fa poques setmanes president del grup parlamentari independent que assumís una cartera que combinaria Afers Socials, Joventut i Treball. Costa hauria exposat aquest mateix dijous a Espot que per diverses raons no té cap ganes d’esdevenir ministre.

El vicepresident d’Acció tenia la proposta damunt la taula des de fa alguns dies. Una vegada confirmat el ‘no’, tot porta a indicar que Espot buscar en les pròpies files demòcrates per trobar qui lideri Afers Socials. No és clar que no havent acceptat Costa, la cartera prevista continuï incorporant Joventut i Treball. Depèn com acabin encaixant les peces, Joventut podria afegir-se a Cultura i Esports.

Les fonts consultades han assegurat que Acció no havia demanat cap càrrec però que sí que Espot havia entès que si el conseller general d’Acció Marc Magallón s’incorporava sense inconvenients al grup parlamentari demòcrata, la formació liderada per Judith Pallarés hauria de poder tenir alguna presència al Govern tal i com es va oferir a Liberals. Afers Socials, Joventut i Treball es van proposar obertament i directament a Costa. No a un membre d’Acció.

En cap cas sembla que ara la cartera oferta pogués passar a mans d’un altre membre de la formació de Pallarés. Ni tan sols de Noëlia Souque, que era un altre dels noms que hi havia sobre la taula

Segons diverses fonts, podia resultar un dard enverinat tant per a Costa -amb poc perfil per fer-se càrrec d’un departament com el social- com per al propi Espot, vist els elements controvertits que des de fa un temps acompanyen el fins fa poc conseller general. En cap cas sembla que ara la cartera oferta pogués passar a mans d’un altre membre de la formació de Pallarés. Ni tan sols de Noëlia Souque, que era un altre dels noms que hi havia sobre la taula.

La número 2 de la candidatura nacional d’Acció podria aspirar a una secretaria d’Estat. Però segons algunes fonts, la manera de fer de Souque no acaba d’encaixar en el perfil que vol Espot que, això sí, considera qui va ser el braç dret de Pallarés en les passades eleccions està molt capacitada per assumir segons quins reptes gràcies a la seva preparació, especialment en aspectes de política internacional i Unió Europea. Ara mateix, Noëlia Souque no tindria accés al gabinet ministerial ni tan sols a la segona línia de càrrecs, però encara hi ha peces per encaixar.

A banda d’haver de cobrir Afers Socials, Espot també ha d’acabar de lligar el ministeri de Finances, per al qual continua havent-hi sobre la taula el nom del director de l’Autoritat Financera Andorrana (AFA), David Cerqueda. L’ara ja cap de Govern ha insistit en diverses ocasions a Cerqueda, que algunes fonts no descarten que finalment hagi acceptat encara que sigui a contracor. No obstant, no hi ha cap confirmació oficial. Cesar Marquina continuaria sent el comodí.

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending