L’ex-cònsol menor Gemma Riba serà la representant d’Ordino a la nacional demòcrata

ACO-DA confirma les actuals conselleres generals Berna Coma i Sandra Codina com a tàndem per a la llista parroquial que prescindirà de qualsevol acord amb Liberals

Gemma Riba Casal.
Gemma Riba Casal. ARXIU

L’ex-consol menor ordinenca Gemma Riba torna a la primera línia política. Estava en les travesses per a les properes comunals. Però la llicenciada en lletres i docent avançarà el seu retorn polític i no pas per a l’arena parroquial sinó per fer el salt a l’escena estatal. Serà la representant d’Ordino a la candidatura nacional demòcrata i si no hi ha canvis ocuparà el sisè lloc d’aquesta llista.

ACO-DA ha celebrat aquest divendres a la nit la reunió per avaluar la confecció de les candidatures per a les properes eleccions generals. Durant la trobada haurien quedat clar dues coses: que no es vol sentir ni parlar dels liberals i que hi ha un desgast notable amb la cúpula nacional demòcrata. Tot i la distància que hi pugui haver entre ACO i DA, els dirigents parroquials consideren que l’aliança continua sent encara la millor opció. Però serà un suport més crític.

Si Riba és la sorpresa, per dir-ho així, no hi ha cap mena de novetat en la llista territorial. La formaran les actuals dues conselleres generals a dedicació exclusiva sorgides ja de la parroquial ordinenca, això és Berna Coma i Sandra Codina. Tenien l’aval, per exemple, de qui va liderar la llista fa quatre anys, l’exministre de Salut Joan Martínez Benazet. Encapçalaran una llista que saben que haurà de pedalar molt si l’aliança socialdemòcrata aconsegueix sumar alguna sensibilitat parroquial més a la candidatura.

L’elegida per representar Ordino a la nacional és de les més crítiques, almenys, amb l’actual majoria comunal. I que no volia ni sentir parlar dels liberals, que a la parròquia tenen l’actual cònsol menor, Eva Choy, com a màxima representant juntament amb el secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert. Riba està força enfrontada -o com a mínim poc vol saber- amb qui va ser el seu cap de cartell comunal, Josep Àngel Mortés, i amb Choy.

Un detall segurament no menor de Gemma Riba. És originària de Canillo i el segon cognom és Casal. Dit i fet, és cosina germana de qui serà cap de llista a la territorial canillenca i, alhora, encara avui és cap de gabinet del cap de Govern, Guillem Casal.

Comentaris (14)

Trending