Eva Choy ‘festeja’ Concòrdia

La cònsol menor d’Ordino, encara a les files liberals, hauria fet arribar a través de tercers la seva disponibilitat per defensar el projecte del primer partit de l’oposició parlamentària en les comunals del desembre

La cònsol menor, Eva Choy.
La cònsol menor, Eva Choy. ARXIU

La cònsol menor d’Ordino, Eva Choy, ha fet arribar a responsables de Concòrdia per persones interposades la seva disponibilitat per poder-se sumar al projecte de l’actual principal partit de l’oposició parlamentària si ha de poder liderar la seva proposta comunal per a la parròquia ordinenca en vista als comicis del desembre. Tot és molt incipient i en principi Choy no entra, a diferència per exemple d’un altre ordinenc com Marc Galabert, en els paràmetres de Concòrdia.

Choy, segons les fonts consultades, formalment es manté com a militant liberal. Però el mal moment pel qual passa aquesta formació i el fet de saber que els principals dirigents del partit a la parròquia no compten amb ella i que, a més, aquests dirigents treballen en la confecció d’un front comú amb altres forces de la parròquia per poder presentar una alternativa a Demòcrates i tampoc els eventuals ‘aliats’ del front comú no preveuen que la cònsol menor actual tingui cap rol en el projecte amb el s’està treballant, hauria fet moure a la dirigent comunal.

La número 2 de Josep Àngel Mortés tampoc té cap opció de poder entrar en l’estela demòcrata. Més encara després del distanciament que hi està havent els darrers mesos entre Mortés, a qui Choy es manté força fidel, i bona part de la filial demòcrata ordinenca, això és Acció Comunal d’Ordino (ACO). Fa molt temps que la cònsol menor sap que qualsevol relleu futur de Mortés difícilment la tindrà en compte ni en el cas que s’hagués fet una eventual reedició del pacte del 2019. Choy no encaixa ni per manera de fer ni per manera de ser amb la majoria d’integrants d’ACO.

Diferent és el cas de qui la legislatura passada va ser secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació. Marc Galabert s’ha mantingut per ara a Liberals, malgrat que està ben vist en les files demòcrates. No està clar quina és la voluntat de Galabert, economista de formació i professió, a nivell polític. Però sí que és cert que té moltes afinitats personals amb dirigents de Concòrdia. Ara bé, els ‘cernis’, en relació a Ordino, una de les coses que han assenyalat obertament és molts dubtes sobre el pacte de socis en relació a Grifols (no pas del projecte de recerca en sí).

I del pacte de socis n’és un ferm defensor, fins i tot públicament, Galabert, que per una qüestió de sentit comú i coherència, per aquesta via acabaria tenint certament complicat el seu aterratge eventual, teòric, en el projecte polític de Concòrdia, que els darrers temps està sumant nous simpatitzants i afiliats.

Etiquetes

Comentaris (14)

Trending