Espot qualifica de ‘culebrot’ l’estira-i-arronsa amb els liberals i demana passar pàgina

El cap de Govern i líder demòcrata recorda en ser demanat per si hi haurà més representats d’Acció a l’executiu que queden secretaries d’Estat per adjudicar però assegura que es triarà “els millors perfils”

Xavier Espot durant la missa de Canòlich.
Xavier Espot durant la missa de Canòlich. Toni Solanelles

L’estira-i-arronsa que Demòcrates i Liberals mantenen arran dels resultats electorals i com a aplicació del pacte que prèviament s’havia establert comença a tenir fart el líder demòcrata i ara ja cap de Govern. Xavier Espot ha estat clar aquest dissabte en assegurar que no vol “continuar” alimentant “aquest ‘culebrot’” alhora que assegura que “no tenim la sensació d’haver traït ningú”.

Espot s’ha mostrat honorat de poder ser aquest migdia a Canòlich en la celebració dels 800 anys de la troballa de la verge i ha qualificat l’acte de “molt emotiu i molt concorregut”. En ser preguntat sobre si és possible que més integrants d’Acció es poden incorporar a l’equip governamental després que s’hagi triat Noëlia Souque per a la secretaria d’Estat de Relacions Financeres Exteriors i que la líder d’Acció, Judith Pallarés, afirmés que la formació té més persones disponibles per assumir càrrecs si escau, Espot ha respost que “queden algunes secretaries d’Estat per cobrir” però això no vol dir que hi hagi més representació d’Acció o no. “S’anirà a buscar el millor perfil”, ha reiterat el mandatari governamental com ha fet en altres ocasions.

Considera el màxim responsable de l’executiu que ara el que cal fer és deixar treballar el gabinet ministerial que s’ha configurat i que ha rebut, a l’entendre d’Espot, “valoracions globalment positives”

Més molest s’ha mostrat quan se li ha demanat pels Liberals, respecte dels quals ha assegurat que les decisions que s’han adoptat en relació amb la formació electoralment liderada per Josep Maria Cabanes “han estat fonamentades” i que ha quedat clar “quin era el posicionament” sobre dita formació política, respecte de la qual no es té pas la sensació d’haver-se-la traït. En tot cas, Espot ha estat rotund en afirmar: “Aturem d’una vegada aquestes declaracions creuades”.

I és que considera el màxim responsable de l’executiu que, en gran mesura, ja s’ha passat pàgina i ara el que cal fer és deixar treballar el gabinet ministerial que s’ha configurat i que ha rebut, a l’entendre d’Espot, “valoracions globalment positives” i, en conseqüència, sempre segons l’opinió del seu màxim responsable, hi ha “gent il·lusionada” amb la tasca que pot arribar a desenvolupar el Govern que ara comença a caminar.

ACORD AMB LA UE

També se li ha demanat després de la llarga missa de Canòlich sobre l’estat de les negociacions amb la Unió Europea (UE) i ha recordat que el que s’ha fet més recentment és donar per aprovats els avenços que s’havien anat fent amb reserves atès que el Govern estava en funcions. Ara, ha explicat Espot, es compartirà la documentació sorgida d’aquestes darreres converses amb totes les forces polítiques, tant les que tenen representació parlamentària com les que no perquè n’estiguin al corrent.

Sobre si s’aprovarà l’acord abans de final d’any o no, el cap de Govern ha tornat a reiterar com a la presidència europea hi ha “una finestra d’oportunitat” i que s’ha de veure com evolucionen les negociacions, sense que sigui una data límit ni res que se li assembli. Espot també ha assegurat n no estar al corrent que algun dels altres dos petits països que negocien en paral·lel a Andorra amb la UE puguin aixecar-se de la taula més aviat que tard. Mònaco es podria trobar en aquest punt.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending