ERTOs al 100% per al sector turístic també durant el maig

El Consell General ha aprovat aquest dijous la llei de noves mesures excepcionals i urgents per la situació d’emergència sanitària amb l'abstenció del PS i Terceravia

Comentaris

Vista parcial de l'hemicicle durant el debat del projecte de llei de noves mesures.
Vista parcial de l'hemicicle durant el debat del projecte de llei de noves mesures. DEMÒCRATES

El Consell General ha aprovat aquest dijous la llei de noves mesures excepcionals i urgents per la situació d’emergència sanitària causada per la pandèmia. Durant l'exposició del projecte, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo ha anunciat que hi haurà ERTOs per al sector turístic també durant el maig. Fonts del sector turístic havien expressat el seu temor que amb la recuperació de la mobilitat es rebaixés el percentatge. 

Després del darrer paquet de mesures del 18 de març, la nova actualització del text contempla la pròrroga de la reducció dels preus dels lloguers de locals, ara amb un -30%. Gallardo ha avançat que la voluntat és prorrogar també les Suspensions Temporals de Contracte de Treball (STCT) i les Reduccions de Jornada Laboral (RJL),  però que el Govern ja es marca el 30 de juny com a final de les mesures. Ha reconegut, però, que no es pot predir quan es recuperarà el turisme ni s'aixecaran les mesures als països veïns.

La consellera no adscrita, Carine Montaner ha votat favorablement, tot demanant que s'estudiï la situació sobre un prisma més global. Terceravia s'ha abstingut considerant en paraules de Joan Carles Camp que "la llei es intervencionista". Ha demanat anticipació, explicar la realitat del país a fora perquè "sols no ens en sortirem", vacunar massivament i exigir proves negatives als visitants. També s'ha abstingut el grup socialdemòcrata. Judith Salazar afirmant que "volem reduccions més ambicioses. Assistim mensualment a la cambra per allargar un fet previsible".

Per part del grup parlamentari demòcrata, Maria Martisella ha dit que "ens adaptem a la situació de cada moment, modificant les mesures les vegades que sigui necessari per no trencar l'equilibri". En el torn de rèplica, Gallardo ha defensat unes propostes que qualifica d'"equilibrades" i una previsió d'escenari "moderat". Ha afegit que "cal mantenir aquestes mesures. Que ara es permeti l'arribada de turistes, no significa que l'activitat s'hagi normalitzat". Les explicacions han provocat la intervenció de Judith Salazar: "ministre Gallardo, el convido a que traslladi a les empreses que pateixen la crisi que les seves mesures, tal com diuen, són les més apropiades".

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending