ERC es reuneix amb el PS i queda a un pas de retirar l’esmena sobre la ‘llista negra fiscal’

El partit que presideix Oriol Junqueras anuncia que inicia l’establiment de relacions formals amb la formació liderada per Pere López i així assolir una millor coordinació en matèria de política internacional

Un moment de la reunió híbrida, presencial i telemàtica.
Un moment de la reunió híbrida, presencial i telemàtica. erc

La direcció d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) “hauria entès” la realitat andorrana i la demanda que no té cap sentit incloure Andorra en una mena de ‘llista negra fiscal’ que pugui impulsar l’Estat espanyol. Així ho han assegurat fonts coneixedores del desenvolupament d’una trobada entre dirigents d’ERC i el líder parlamentari socialdemòcrata, Pere López, i el secretari d’organització del PS, Pere Baró.

ERCha anunciat públicament que la reunió amb els dos dirigents del PS ha servit per iniciar relacions formals entre les dues organitzacions polítiques i per “coordinar-nos en l’àmbit de la política internacional i de la lluita feminista”. En el rerefons de la trobada, és clar, el projecte de llei de frau fiscal. I és que el contacte amb ERC no seria gens en va. El partit que presideix Oriol Junqueras va presentar al Congrés una de les esmenes per tal que s’especifiqués una mica més el concepte de jurisdicció no cooperadora en matèria fiscal. I aquesta acabava sent, volgudament o sense voler-ho, una de les portes per incloure el Principat a la llista negra.

Tant López com Baró han traslladat a les líders republicanes la seva preocupació i petició de que retirin l’esmena que el seu grup parlamentari a Madrid ha fet en relació al projecte de llei en que Andorra podria tornar a està inclòs en la llista de paradisos fiscals. No és descartable que els republicans acabin retirant l’esmena. En tot cas, durant la reunió a la seu de la formació republicana, i que ha tingut com a veus cantants per ERC la seva secretària general, Marta Rovira, de manera telemàtica, i la lleidatana i secretària general adjunta alhora que portaveu i diputada electa Marta Rovira, els dirigents republicans han remès els representants del PS al diputat al Congrés Joan Margall com a referent del tema a la cambra espanyola.

Per als socialdemòcrates, la trobada “ha estat molt productiva perquè, a més a més d’estrènyer llaços entre els dos partits i establir línies de diàleg permanent entre les dues formacions, també s’ha establert que les dues branques juvenils, les joventuts socialdemòcrates d’Andorra i les joventuts republicanes treballin conjuntament”.

López i Baró han exposat als representants d’ERC la difícil situació que estan patint els sectors productius d’Andorra degut a la pandèmia i la necessitat de poder tornar a permetre la mobilitat dels catalans perquè puguin accedir a Andorra el més aviat possible a l’espera que aquestes mesures es puguin relaxar en el moment que la situació sanitària ho pugui permetre.

Les reunions que el líder socialdemòcrata ha fet en la darrera setmana tant a Madrid com a Barcelona s’inclouen en el marc de la petició que el cap de Govern, Xavier Espot, li va fer de que en la mesura del que els contactes del PS es poguessin tenir es fessin els contactes pertinents perquè les esmenes que podrien incloure Andorra com a paradís fiscal decaiguessin o fossin retirades.

-seguirà ampliació-

Comentaris (3)

Trending