L’edifici de pisos de la CASS de Prada Casadet irromp en el debat al Consell General

El conseller general de Terceravia, Joan Carles Camp ha demanat si el Govern té la intenció de traspassar, cedir o vendre'l a l'Institut Nacional de l'Habitatge, un punt que el ministre de Territori i Habitatge, Victor Filloy ha negat

Comentaris

El conseller general de Terceravia, Joan Carles Camp durant la sessió d'aquest dijous.
El conseller general de Terceravia, Joan Carles Camp durant la sessió d'aquest dijous. TERCERAVIA

El conseller general de Terceravia, Joan Carles Camp ha demanat si el Govern té la intenció de traspassar, cedir o vendre l’edifici de Prada Casadet de la CASS a l'Institut Nacional d’Habitatge, un punt que el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy ha negat. El tema ha sorgit arran de la pregunta del conseller socialdemòcrata Pere López, que ha demanat la valoració del Govern de les declaracions del Raonador sobre la problemàtica del preu dels pisos de lloguer i quins mecanismes es preveuen per fer efectiva la pròrroga dels contractes dels llogaters.

López ha destacat que "mai hem estat tan malament al país en politiques d'habitatge" i que hi ha propietaris que, de manera il·legal, estan apujant els lloguers o que els estan rescindint, un aspecte que ha reconegut el Govern.. Ha afegit que durant els tres primers mesos d'aquest any s'han triplicat el número queixes al Raonador "i no sembla que vostè tingui la voluntat d'escoltar. No hauria d'estar preocupat, com a ministre, de veure com es tripliquen any rere any les queixes dels ciutadans?". 

Govern farà una campanya informativa per evitar il·legalitats en els augments de lloguer o en les rescissions de contractes

El ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy ha acusat al PS de no fer propostes i d'intentar tombar les que fa el Govern qualificant els socialdemòcrates de "mal companys de viatge". Ha anunciat que el pròxim dia 31 es reunirà la Comissió Nacional d'Habitatge. Posteriorment ha esmentat que hi ha ciutats governades per socialdemòcrates que no han trobat solució al problema de l'habitatge. Aposta per fer campanyes perquè propietaris i inquilins coneguin els seus drets i que no hi hagi irregularitats com les ja esmentades com apujar els lloguers de forma il·legal perquè la llei estableix que durant aquest any només es pot incrementar l’IPC, o fer fora a inquilins quan que per llei els contractes han quedat renovats automàticament fins el pròxim mes de desembre. En relació a la proposta de la pròrroga de lloguers, Filloy hi està d'acord."perquè és necessària i imprescindible".

El conseller socialdemòcrata ha criticat que "no hi ha cap projecte en marxa" d'habitatge de titularitat pública a preu assequible tot destacant que "són una absoluta necessitat al país". Filloy ha respost que a finals d'any es veurà l'estructura de l'edifici de la Borda Nova i ha afegit que també "es pot veure l'edifici d'habitatges socials a la zona de l'Stela a Andorra la Vella". "Ja hi ha accions, però primer s'havia de legislar".. Des de la bancada del PS, Jordi Font ha opinat que estan al Consell per aportar idees i solucions. Ha proposat que el Govern es posi en contacte amb els comuns que disposen de tota la informació sobre propietaris i llogaters. Tot seguit ha demanat que es posin al mercat els 6.238 pisos que estan buits. El també conseller socialdemòcrata, Carles Sánchez ha aprofitat per fer una crida al Govern i que la traslladi a la ciutadania:  Que tots els llogaters sàpiguen que tenen dret a un any de pròrroga, quin impacte ha tingut la mesura del 10%? i si tenen una aproximació dels contractes que hi han optat?".

Per part de Terceravia, Joan Carles Camp què pensa fer el Govern amb aquests més de sis mil pisos. Creu que l'intervencionisme de l’Estat, la lentitud dels processos judicials, i la poca seguretat jurídica, no desperten la inversió en habitatges de lloguer, tot i tenir uns tipus d’interès baixos  Filloy ha contestat, en relació als pisos buits, que cal analitzar punt per punt per conèixer cada cas. Camp també ha preguntat si era cert el rumor que l'edifici de pisos de la CASS de Prada Casadet passaria a ser gestionat per l'Institut Nacional d'Habitatge, un punt que el ministre ha negat. El conseller de Terceravia ha recordat que "és propietat la CASS, és a dir, de tots els afiliats i afiliades". Finalment, ha exposat que Govern tarda dos anys en identificar els 6200 pisos buits però no li troba solució jurídica a aquests pisos per tornar-los a posar en el mercat.

Comentaris (6)

Trending