Demòcrates preveu acabar el treball legislatiu durant el gener i llavors Espot dissoldrà el Consell

La formació, que encara no té el ‘sí’ a la reelecció del cap de Govern i president del partit, programa per al 16 de novembre un congrés ordinari per al qual encara ha de decidir el seu contingut concret

Una imatge de la reunió de l'executiva d'aquest dilluns.
Una imatge de la reunió de l'executiva d'aquest dilluns. DEMÒCRATES

L’executiva àmplia de Demòcrates preveu que des d’ara i fins al mes de gener inclòs, si no hi ha dificultats, tots els textos legislatius que hi ha a tràmit parlamentari podran veure la llum. Seran aprovats. Serà llavors, els darrers dies de gener o els primers de febrer, quan usant les seves potestats, el cap de Govern, Xavier Espot, dissoldrà el Consell General per convocar les eleccions, que se situarien d’aquesta manera entre la segona quinzena de març i la primera setmana d’abril més o menys.

La direcció de la formació taronja s’ha reunit aquest dilluns a la tarda -després que la setmana passada es cancel·lés la trobada inicialment prevista i sense que a priori s’hagi de tornar a celebrar cap altra reunió en el que queda de mes- per fer seguiment de l’actualitat política i repassar l’activitat legislativa, que hores d’ara és la que marca els passos a seguir. Demòcrates s’ha marcat com a repte abans de portar el país a les urnes que totes les iniciatives legislatives en curs puguin veure la llum. I que no en quedi cap al calaix.

A la trobada hi van assistir la majoria dels membres de l’executiva ampliada, començant pel cap de Govern i president de la formació, un Xavier Espot que tampoc aquest cop va anunciar oficialment la seva disposició a optar a la reelecció encara que la direcció del partit ho dona per fet i oficiosament està al cas que Espot estaria sondejant la predisposició d’algunes persones de la seva confiança a acompanyar-lo a les candidatures electorals.

Justament, haurà de ser el proper congrés ordinari, aparentment, el que fixi el full de ruta del proper programa electoral. Amb tot, l’executiva d’aquest dilluns no va dotar de contingut formal el congrés en qüestió que, això sí, ja té data. Si no es canvia el calendari, l’acte on seran convocats tots els militants està previst que se celebri el 16 de novembre. Llavors s’hi hauria d’arribar amb un Espot ja havent-se pronunciat o, potser, fent-ho llavors davant tota la militància.

El que és clar és que l’activitat de partit no vol entorpir la feina executiva i legislativa. Amb els càlculs fets durant la reunió d’aquest dilluns es va donar per fet que a bon ritme tots els textos que hi ha a la cambra parlamentària haurien de quedar aprovats durant el mes de gener com a molt tard. I seria llavors que Espot procediria a dissoldre la cambra i a fixar la data exacta de les eleccions.

Comentaris (2)

Trending