Demòcrates i Liberals estrenyen llaços amb el PNB

Representants de tots dos partits han participat en una jornada de treball amb polítics de la formació basca abordant temes com la protecció de la llengua, el turisme o la digitalització

Un instant de la reunió de treball a tres bandes entre DA, Liberals i el PNB.
Un instant de la reunió de treball a tres bandes entre DA, Liberals i el PNB. DEMÒCRATES

Una delegació de Demòcrates per Andorra i Liberals s’han desplaçat aquest divendres a Bilbao per mantenir una jornada de treball amb membres del Partit Nacionalista Basc (EAJ-PNV), entre ells, càrrecs del govern d’Euskadi. Es tracta d’una iniciativa en el marc de la potenciació de les relacions internacionals i per estrènyer lligams amb les formacions polítiques del país veí. La trobada ha servit per abordar temes com la protecció de la llengua, el turisme, la digitalització o la sobirania energètica.

Per part de DA, ha assistit el president del grup parlamentari, Carles Enseñat i la vicepresidenta, Mònica Bonell, així com la vicepresidenta primera del partit, Roser Suñé. En representació de la formació blava han viatjat Ferran Costa, líder al Consell General, i el secretari de Relacions Internacionals de la formació, Toni Puig.

A banda de conèixer les especificitats i avenços fets en cadascun dels temes tractats, la jornada de treball també ha servit per abordar possibles futures aliances i sinergies estratègiques. El balanç per ambdues parts ha estat molt satisfactori, com ho demostra el fet que s'ha acordat mantenir un contacte més freqüent i fluid per aprofundir en les relacions entre les tres formacions polítiques.

En aquest sentit, Enseñat, ha qualificat t les jornades com a “molt fructíferes”. Així, ha assegurat que es convertiran en l’inici d’una “col·laboració més estreta en tots els àmbits tractats, per tirar endavant projectes d'interès per a Andorra i el País Basc”. Com a exemples, ha destacat les polítiques mediambientals i l’atenció a les persones amb discapacitat.

Per la seva part, Costa, ha subratllat “les experiències exitoses que ha implementat el govern basc i sobre les quals Andorra es podria emmirallar. Sobretot, les relacionades amb la política lingüística i la digitalització per fer més propera l’administració amb els ciutadans”. Finalment, Andoni Ortuzar, president de l’EAJ-PNV, ha manifestat que “és una satisfacció haver pogut col·laborar amb les dues principals formacions polítiques que donen el seu suport al Govern d'Andorra”. “La visita d’avui ha resultat “gratificant en l’àmbit institucional i productiva en l’àmbit polític”, segons ha afegit.

IMG 9484

A banda del president del PNV, per part basca han participat en les reunions Miren Dobaran, viceconsellera de Política Lingüística del departament de Cultura i Política Lingüística del Govern Basc; Ana Esther Furundarena, cap de l'Euzkadi Buru Batzar del PNV; Asier Alustiza, director general de Promoció de l'Autonomia Personal de la Diputació Foral de Bizkaia; Koldo Atxutegi, director general d'Atracció de la Diputació Foral de Bizkaia; Polentzi Urkijo, viceconseller d'Administració i Serveis Generals del departament de Governança i Autogovern del Govern Basc; Xabier Arrieta, director de Tecnologies de la Informació i la Comunicació del departament de Governança Pública i Autogovern del govern basc; Iñigo Ansola, director general d'EVE (Ens Basc de l'Energia); Joseba Aurrekoetxea, cap de l'Executiva del PNV; i Itxaso Atutxa, presidenta del Bizkai Buru Batzar del PNV.

La visita s’emmarca en la voluntat de Demòcrates i Liberals de reforçar les, ja de per si, bones relacions amb forces polítiques amb representació parlamentària al Congrés espanyol. A la vegada, s’aprofita per explicar la realitat andorrana i consolidar la bona imatge internacional del país.

Comentaris (1)

Trending