El CRES demana per la intenció de vot i la valoració dels Coprínceps en l'enquesta política

L'univers és tota la població d'Andorra a partir de 18 anys i es va iniciar el passat dia 15

Comentaris

Una sessió del Consell General d'aquesta legislatura.
Una sessió del Consell General d'aquesta legislatura. DEMÒCRATES

El Centre de Recerces Sociològiques (CRES) està fent l'enquesta política 2020 sobre la intenció de vot, la valoració dels diversos líders, dels partits, i dels Coprinceps. També es demana a l'entrevistat per la seva ideologia política i a quin partit va votar a les darreres eleccions legislatives. Des del CRES expliquen que és un instrument que vol mesurar les percepcions de la població sobre diversos aspectes relacionats amb l’actualitat política del Principat.

El treball de camp es va iniciar el passat dia 15 i es realitza a una mostra de 1200 persones (800 de nacionalitat andorrana, i 400 d’altres nacionalitats) escollides de manera aleatòria mitjançant una enquesta telefònica. L’univers és tota la població d’Andorra a partir de 18 anys. Les respostes es tractaran de manera absolutament confidencial. Els horaris de trucada seran de dilluns a divendres de 10 a 21 hores, i els dissabtes d'11 a 19 hores.

A banda de les preguntes de l'àmbit polític, es demana als enquestats pel seu lloc de naixement, l'escola on va estudiar i la nacionalitat de la mare i el pare, així com la professió, el nivell d'estudis o l'any de naixement. Aquest treball es va haver d'ajornar a causa de la pandèma i s'ha posat en marxa a institució tan bon punt s'han aixecat les mesures preventives relatives al confinament i al tancament temporal de les instal·lacions.

Segons la darrera enquesta efectuada just abans de les eleccions legislatives del 2019, Demòcrates tornaria a ser el partit més votat amb un 38,7% del suport tenint en compte la intenció de vot i la simpatia en la circumscripció nacional. El PS es convertiria en la segona força més votada amb un 29% del suport dels enquestats i L'A amb un 16% seria la tercera.

Comentaris

Trending