Els Coprínceps són la institució que desperta menys confiança entre els ciutadans

L'enquesta política del CRES consolida Espot com el polític més ben valorat i Demòcrates com el partit que aixeca més simpaties i que revalidaria el triomf a les eleccions legislatives amb majoria absoluta

Comentaris

El director del CRES, Joan Micó.
El director del CRES, Joan Micó. Altaveu

Els Coprínceps són la institució que té un nivell de confiança més baix entre els participants a l'enquesta del Centre de Recerques Sociològiques (CRES) amb una puntuació del 4,5.  La institució que desperta més confiança és la policia amb un 7,1. A banda de tractar les temàtiques habituals sobre la valoració de la situació política d’Andorra, la valoració de la classe política així com el nivell de confiança, la intenció de vot, també s’ha incidit amb l’acord d’associació entre Andorra la Unió Europea.

L'enquesta assenyala que si ara hi hagués eleccions (tenint en compte la intenció de vot més simpatia) demòcrates tindria un 62%, el PS un 19,5%, els liberals un 9,6% i Terceravia un 5,5%. Un 29,7% de les persones preguntades han respost que, en aquests moments, no saben a quina formació donarien suport. Amb aquest percentatge, Demòcrates i recuperaria la majoria absoluta. La consellera no adscrita Carine Montaner és la quarta política més ben valorada, i la formació que promou, Andorra Endavant, rebria el 2,05% del suport.

El treball de camp s’ha dut a terme entre el dia 30 d’abril i el 13 de maig, mitjançant una enquesta telefònica. L’univers és tota la població d’Andorra a partir de 18 anys que viu en una llar amb telèfon fix, i les persones que tenen telèfon mòbil. La mostra està formada per 803 persones (419 de nacionalitat andorrana i 384 d’altres nacionalitats) escollides de manera aleatòria entre tot el ventall de números de telèfon, tant fixes com mòbils, que hi ha a Andorra, independentment de si estan publicats per Andorra Telecom o no.

Tot i que l’enquesta està adreçada al conjunt de la població, s’han sobrerepresentat les persones de nacionalitat andorrana per poder obtenir una mostra representativa de les persones amb dret a vot. La mostra de població andorrana s’ha escollit de manera aleatòria i proporcional al pes que tenen en cada parròquia segons les dades del cens electoral de l’any 2019. Per a la mostra de la població andorrana el marge d’error, en el supòsit d’una selecció aleatòria simple, és del +/- 4,9%, amb un nivell de confiança del 95,5%. Per a la mostra de la població no andorrana, el marge d’error és del +/-5%.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending