La continuïtat de Marsol a l’executiu “no està en dubte”

El nucli dur que encercla el cap de Govern valora la feina que està fent la ministra de Presidència i la capacitat per adaptar-se a totes les situacions

Conxita Marsol és la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge.
Conxita Marsol és la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge. Toni Solanelles

La continuïtat dins de l’executiu de l’actual ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, “no està en dubte”. Així ho han assegurat fonts del nucli dur del Govern i del cercle més directe de Xavier Espot. Una altra cosa és que, com és evident, la titular ministerial tingui obert una mena de conflicte de competències amb l’Institut Nacional de l’Habitatge. Però això no treu que no hi hagi discussió del seu paper dins del consell de ministres.

Algunes de les fonts consultades han lamentat que es pugui pensar que Marsol podria ser convidada a sortir del gabinet ministerial o que se l’acabi destituint. Aquestes mateixes fonts han ressaltat el caràcter de companyonia i fer equip de la ministra, que han qualificat de “molt treballadora, amb cintura política i una bona companya de treball”. De fet, les aportacions de la titular de Presidència, sovint van més enllà d’allò que estrictament correspon als seus departaments.

Josep Maria Pla i Conxita Marsol, segon i tercera per l'esquerra, van coincidir en un acte de Liberals sobre habitatge.

Relacionat

El reglament d’accés als pisos públics accentua la fractura entre Marsol i l’Institut de l’Habitatge

En essència, Marsol ostenta les responsabilitats que ella mateixa va demanar després de les eleccions de l’abril del 2023. A més, més enllà de la feina que durant set anys va fer com a cònsol major d’Andorra la Vella, la seva presència al Govern està avalada pel fet que va guanyar els comicis com a cap de llista de la territorial dels Demòcrates a Andorra la Vella. No són pas pocs els ministres que no van passar per les urnes aquestes darreres eleccions o que, fins i tot, tot i concorrent als comicis no van resultar guanyadors.

Etiquetes

Comentaris (19)

Trending