Contactes del PS a Brussel·les per assegurar que el ‘passaport Covid’ tindrà en compte Andorra

López i Salazar es reuneixen a la capital belga amb la presidenta del grup socialdemòcrata al Parlament Europeu i amb amb eurodiputats del PSC i ERC per seguir ben de prop la tramitació del certificat verd digital

Comentaris

Iratxe Garcia i Pere López durant la trobada a Brussel·les.
Iratxe Garcia i Pere López durant la trobada a Brussel·les. PS

Assegurar la mobilitat tot i els efectes de la pandèmia és un tema cabdal per al Partit Socialdemòcrata (PS). Des d’aquesta òptica, el president i la presidenta suplent del grup parlamentari, Pere López i Judith Salazar, respectivament, han mantingut aquest dimarts diversos contactes a Brussel·les per fer el seguiment de la tramitació del certificat verd digital i ssegurar que el ‘passaport Covid’ tindrà en compte Andorra. També han tractat qüestions relacionades amb la negociació de l’acord d’associació.

A la capital belga, López i Salazar s’han trobat amb la presidenta de l’Aliança Progressista de Socialistes i Demòcrates al Parlament Europeu, l’espanyola Iratxe Garcia, així com amb els eurodiputats del Partit Socialista de Catalunya (PSC) Javier López i d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) Jordi Soler. Aquestes reunions han servit per facilitar els contactes dels representants més adients sobre totes aquestes temàtiques, amb els quals els socialdemòcrates es reuniran en el propers dies.

Els responsables a l’organisme europeu i els socialdemòcrates han fet seguiment sobre el reglament del passaport verd digital, que ha de permetre als residents de la UE a desplaçar-se sense problemes i que s’està treballant al Parlament Europeu. Aquest tema és cabdal arran de la importància que té amb relació al sector turístic, tant a nivell global com a nivell d’Andorra, un fet que s’està treballant intensament des del grup socialdemòcrata “a causa de la inacció del Govern d’Espot-Gallardo durant la pandèmia i que ha provocat la pèrdua de tota la temporada d’hivern”, segons que ha tornat a remarcar el PS.

Els socialdemòcrates han tornat a insistir que “a causa de la inacció del Govern d’Espot-Gallardo durant la pandèmia i que ha provocat la pèrdua de tota la temporada d’hivern”

El grup socialdemòcrata recorda que els contactes que estableixen “estan al més alt nivell dins i fora de la nostra família política” i que les relacions que es teixeixen són “en benefici d'Andorra, els ciutadans i els sectors econòmics empresarials”, segons que ha manifestat Pere López. En aquest sentit, el president del grup parlamentari destaca que les declaracions que el ministre portaveu del Govern, Eric Jover, va fer durant la compareixença d’actualització de dades sanitàries van ser “desafortunades i poc oportunes”, ja que en aquell moment els socialdemòcrates estaven viatjant a Brussel·les per seguir fent reunions i contactes internacionals i obtenir les millors situacions per al país. Jover va venir a dir que el PS deia molt però feia poc.

Sobre qüestions més generals i més vinculades a l’acord d’associació amb la UE, Salazar ha manifestat que es continuen “teixint aliances” i ha recordat que qualsevol pacte que sorgeixi de les negociacions entre la Unió i el Principat d’Andorra ha d’acabar sent ratificat finalment pel Parlament Europeu, per la qual cosa és bo que els europarlamentaris estiguin al cas tant de l’estat de les converses com de la realitat del país.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending