El ‘Consell Obert’ arrenca acostant-se a les escoles i especialment als estudiants de primària

Té com a finalitat apropar la ciutadania al parlament i fomentar també la transparència i l'accessibilitat de la institució

Comentaris

Puig, Codina i Aché durant la roda de premsa d'aquest dijous al Consell General.
Puig, Codina i Aché durant la roda de premsa d'aquest dijous al Consell General.

El projecte 'Consell General' té com a finalitat apropar la ciutadania al Consell General i fomentar la transparència i l'accessibilitat de la institució. Durant l'acte de presentació d'aquest dijous, la subsíndica Sandra Codina ha destacat que la institució es posa al servei de la societat andorrana i es compromet a fomentar la transparència i la proximitat amb la ciutadania a través de la iniciativa.

Entre les diverses iniciatives relacionades amb el projecte hi ha activitats educatives per a escoles i grups d'estudiants, debats i conferències per a la ciutadania, dia de portes obertes per permetre conèixer el seu funcionament, i la participació ciutadana a través d'enquestes i consultes públiques.

Les secretàries de Sindicatura -Maria Àngels Aché i Carol Puig-, seran clau per enriquir el projecte, gràcies a la seva dilatada experiència en el món educatiu. El Consell General es compromet també a crear un pla de comunicació accessible per a tothom i a mantenir les institucions al servei de la societat andorrana, reduint la distància entre la institució i el poble sobirà.

El Consell es posa al servei de la societat andorrana i es compromet a fomentar la transparència i la proximitat amb la ciutadania a través del 'Consell Obert'. El projecte es va iniciar amb el començament de la legislatura, fa un parell de mesos. Codina ha dit que "cal superar la distància entre la ciutadania i el consell". La primera part que s'està treballant és la formativa. Ja hi ha diverses activitats tancades que s'iniciaran el mes de setembre.

Pel que fa als infants, Puig ha dit que es faran unes visites per als alumnes de sisè curs de primària. "El contingut serà més entenedor, atractiu i dinàmic, amb més anècdotes i més intervencions", ha afegit. La visita acabarà amb un taller pràctica al cap de casa perquè els nens aprenguin jugant amb el joc de l'oca de la Casa de la Vall, manualitats o el photocall amb figures dels consellers. L'objectiu és evitar que els infants s'avorreixin. S'enviarà a totes les escoles material didàctic.

Aché s'ha encarregat de les activitats de secundària i batxillerat. A segona ensenyança es manté el Consell General dels Joves amb la mateixa dinàmica que es fa des de l'any 2002. Es considera una iniciativa molt arrelada. Va dirigit als alumnes de quart de segona ensenyança per apropar-los a la tasca del parlament. La novetat és que els consellers generals poden col·laborar fent visites a les escoles que ho demanin.

En relació al nivell de batxillerat es manté la lliga de debat que es realitza des del 2017. La temàtica d'aquest curs estarà relacionada amb la intel·ligència artificial. Els espais del consell serviran d'escenari per a preparar els debats.

Codina ha presentat el projecte adreçat a les universitats. S'oferirà als estudiants l'accés a la biblioteca Martí Salvans, amb un destacat fons de llibres de Dret. Hi ha idees en estudi amb la Universitat d'Andorra (UdA). La subsíndica ha avançat que hi haurà més activitats en el futur i s'allargaran durant els pròxims quatre anys. Ha reconegut que el Consell General "és el gran desconegut".

INSPECTOR DE L'APDA

D'altra banda, la subsíndica creu que la plaça d'inspecció de l'Agència de Protecció de Dades (APDA) estarà coberta el mes de setembre. L'edicte es va publicar al BOPA de dimecres passat i és de caràcter extern.

Comentaris (2)

Trending