El Consell General preveu debatre el pressupost per al 2023 els dos darrers dies del proper gener

Ni el Govern ni la majoria, que encara tenen moltes lleis de calat importants per aprovar, no donen pistes sobre el calendari electoral i el PS els acusa de fer “maniobres dilatòries”

Una imatge de la reunió de la junta de presidents d'aquesta tarda.
Una imatge de la reunió de la junta de presidents d'aquesta tarda. CONSELL GENERAL

El pressupost per al 2023 molt probablement es debatrà els dos darrers dies del proper mes. La junta de presidents de grups parlamentaris ha acordat aquest dimarts reservar els dies 30 i 31 de gener per a la celebració de plenari per avaluar les lleis que hi hagi disponibles. I sembla que la previsió pressupostària serà una de les que es posarà sobre la taula aquells dies. Durant la reunió, en la qual no ha assistit el cap de Govern, Xavier Espot, i sí el ministre de Presidència, Jordi Gallardo, no s’ha donat cap pista sobre quan poden ser les eleccions.

Fonts properes a l’executiu especulen amb uns comicis a final de març o principi d’abril.En tot cas, l’absència d’un calendari electoral i que tot i haver moltes lleis importants sobre la taula cap dels grups de la majoria no hagi sol·licitat l’habilitació de dies per poder tractar els afers pendents, ha causat certa indignació en el grup parlamentari. El president de la formació, Pere López, ha vingut a dir que s’està amagant quelcom i, sobretot, s’estan fent “maniobres dilatòries” per poder i desfer com millor convingui.

És evident que hi ha lleis com la relativa al poder adquisitiu, que té a veure tant amb salaris com lloguers d’habitatges, que encara s’han d’abordar. I que la pròpia majoria té moltes dificultats per tirar endavant el projecte de llei d’inversió estrangera

En tot cas, és evident que hi ha lleis com la relativa al poder adquisitiu, que té a veure tant amb salaris com lloguers d’habitatges, que encara s’han d’abordar. I que la pròpia majoria té moltes dificultats per tirar endavant el projecte de llei d’inversió estrangera, que alguns sectors propers a Demòcrates voldrien deixar en calaix i que s’oblidés per al que quedi de legislatura. L’aprovació del pressupost seria un element molt important per començar a establir un calendari electoral.

Amb tot, els representants de la majoria presents aquesta tarda a la junta de presidents han assegurat que vist que el mes de febrer és inoperatiu quant a la celebració de comissions i més encara per a sessions plenàries, ja es deixarien per al març aquells textos que no hagin vist la llum durant el primer mes del proper 2023. López ha lamentat “la manca d’informació” amb què es treballa a la cambra sabent que més aviat o més tard s’ha d’acabar dissolent per fixar la convocatòria d’eleccions.

En tot cas, sí que és clar que dimecres de la setmana vinent, 21 de desembre, hi haurà la tradicional sessió de Sant Tomàs. I l’endemà també ha estat habilitat perquè hi pugui haver sessió plenària. I la següent reunió de la junta de presidents, que podria ser fins i tot l’última de la legislatura, s’ha convocat per al 10 de gener.

Comentaris

Trending