El Consell General preveu aprovar el dia 20 els canvis legals que ‘exigeix’ l’aterratge de Grifols

El Govern tramita per la via d’extrema urgència la modificació de la llei del sòl i la de contractació pública

Una imatge del Consell General.
Una imatge del Consell General. ARXIU

El Consell General preveu aprovar el dia 20 d’aquest mes les dues modificacions legislatives que ha impulsat el Govern en el marc de l’aterratge al Principat de la multinacional farmacèutica Grifols. Es tracta de canviar dos aspectes relacionats amb la llei del sòl i la declaració d’interès nacional i amb la llei de la contractació pública, per tal que un bé patrimonial de l’Estat es pugui adjudicar directament sense haver de passar per concurs.

El calendari s’ha fixat durant la junta de presidents celebrada aquesta tarda, que ha permès enviar a les comissions legislatives corresponents algunes iniciatives legislatives. També s’ha notificat que la delegació de l’Assemblea Parlamentària de la Mediterrània ha quedat formada per la demòcrata Berna Coma, el socialdemòcrata , el liberal Marc Magallón i el conseller de CC Raül Ferré.

S’ha acordat celebrar una sessió ordinària el 13 de maig, a les 4 de la tarda, i reservar el dia 20 de maig, per tractar les iniciatives que estiguin disponibles pel plenari. Seria aquest segon dia quan s’haurien de tractar les dues modificacions esmentades. El canvi relatiu a la llei del sòl té a veure amb el fet de deixar clar que els projectes relacionats amb la recerca es poden incloure entre aquells que poden ser declarats d’interès nacional, i així s’evita el tràngol que es va haver de passar amb la plataforma de Soldeu, quan l’esport no figurava explícitament en la llista de matèries per les quals es podia declarar d’interès nacional un projecte.

Comentaris

Trending